Hukuk Topluluğu Tarafından Ankara’ya Eğitim Gezisi Düzenlendi

Haber Tarihi: 26.12.2016
İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Topluluğu hukuk fakültesi öğrencilerinin mesleki tecrübe ve edinim elde etme amacıyla Ankara gezisi için kapsamlı bir çalışma yaptı. Kırk dört kişilik ekiple sırasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, HSYK, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi, TBMM, Adalet Bakanlığı gibi kurumları ziyaret etme, inceleme ve kurumlara ilişkin merak ettiklerini yerinde öğrenebilme fırsatı oldu.

Topluluk üyeleri özellikle 15 Temmuz günü halkın hür iradesini hiçe sayıp alçakça bombalanan TBMM’yi yerinde ziyaret etti. Oldukça zarar gören TBMM’yi yakından gören öğrenciler hainlere, düşmanlara karşı birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu daha çok kavramış oldu.

Öğrenciler gezi boyunca Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ ile birebir görüşme fırsatı elde etti. Topluluk öğrencileri Ulucanlar Cezaevi müzesini de ziyaret etti. Birçok siyasi tutuklunun yargılandığı tarihi cezaevinde öğrenciler tarihe tanıklık etti. Hukuk Topluluğu tarafından 3. Kez düzenlenen Ankara gezisinde topluluk üyeleri oldukça verimli olan eğitim gezisini tamamlamış oldu.