TİCARET’e Balkan Şampiyonası gururu

Haber Tarihi: 05.04.2017
İstanbul Ticaret Üniversitesi sporda bir büyük gurur daha yaşadı. Psikoloji Bölümü öğrencisi Selvanur Akkurt, karatede Balkan Şampiyonu oldu. Selvanur altın madalyaya, rakiplerine tek puan dahi vermeden ulaştı.

Sırbistan'da düzenlenen Balkan Karate Şampiyonası'nda İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencisi Selvanur Akkurt, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı. Toplam 7 madalya kazanan Türk Milli Karate Takımı’nın iki altın madalyasından biri Selvanur’dan geldi.

İki Türk sporcu karşılaştı

Balkan Karate Şampiyonası'nda kumite 50 kilo finali iki Türk sporcuyu karşı karşıya getirdi. Sevil Baş ile mücadele eden İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Selvanur Akkurt, rakibini mağlup ederek altın madalyayı ülkemize getirdi.

50 kiloda Selvanur Akkurt, üç tur sonunda rakiplerine puan dahi vermeden adını finale yazdırdı. Finalde Akkurt, kendisi gibi rakiplerine puan kaptırmadan yoluna devam eden Sevil Baş ile karşılaştı. Heyecanın üst noktada olduğu karşılaşmada son dakikaya girilirken Selvanur Akkurt vurduğu yumrukla 1-0 öne geçti. Maçın bitimine 17 saniye kala bir yumruk daha vuran Akkurt, maçın skorunu belirleyerek (2-0) altın madalyayı boynuna astı. Bu skorla Selvanur, oynadığı maçların hiç birinde rakiplerine puan vermemenin gururunu da yaşadı. Aynı sıkletin yarı final müsabakasında Sevil Baş'a mağlup olarak üçüncülük maçına kalan Tuğçe Demiş ise Bosna Hersekli Andjela Jovanovic'i mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Antrenör babanın kızı

Selvanur Akkurt henüz 20 yaşında. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde yüzde yüz sporcu bursuyla Psikoloji okuyor.  Sayısız madalyası olan Selvanur’un başarısı çocukluğuna kadar uzanıyor. 16 Mart 1996’da antrenör bir babanın çocuğu olarak Gaziantep’te dünyaya gelen Selvanur, Karate Milli Takım Antrenörlüğü de yapan, Karate Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi babası Abdülkadir Akkurt tarafından yetiştirildi. 6 yaşında spora başlayan Selvanur Akkurt ilk madalyasını 8 yaşındayken kazandı.

Selvanur Akkurt, çalışmaktan asla yılmayan biri. Hedefleri büyük. Gözünü Dünya şampiyonluklarına dikmiş durumda. Sporun yanı sıra akademik kariyer de yapmak isteyen başarılı karateci, Spor Psikolojisi alanında uzmanlaşmak istiyor.