Hukuk Akademisi Topluluğu tarafından Ankara'ya Eğitim Gezisi Düzenlendi

Haber Tarihi: 25.10.2017
Hukuk Akademisi Topluluğu tarafından 18-19 Ekim tarihlerinde Ankara'ya eğitim gezisi düzenlendi. Gezinin ilk günü topluluk üyeleri TBMM’yi ziyaret etti. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM’yi ziyaret eden öğrenciler, gerçekleşen hasarı yakından inceledi. Topluluk üyeleri ayrıca TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Ahmet İyimaya ile görüştü. Toplantıya Sakarya Milletvekili Mustafa İsen Beyefendi de katıldı.

Topluluk üyeleri TBMM gezisi ve görüşmelerden sonra Adalet Bakanlığı ziyareti gerçekleştirdi. Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül tarafından karşılanan öğrencilere Müsteşar Yardımcısı Şaban Yılmaz Beyefendi de eşlik etti. Topluluk üyeleri, Adalet Bakanımız ile oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdi. Adalet Bakanlığı gezisinden sonra öğrenciler Anıtkabir’i ziyaret etti.

Gezinin ikinci gününde ise topluluk üyeleri Yargıtay Başkanlığı'nı ziyaret etti. Topluluk üyelerini Yargıtay Genel Sekreteri Yardımcısı Özgür Karadağ ile 4. Hukuk Dairesi Üyesi Mehmet Erol karşıladı.

Topluluk üyeleri Yargıtay Başkanlığı gezisinin ardından son olarak Anayasa Mahkemesini ziyaret etti. Anayasa Mahkemesi raportörleri tarafından öğrencilere Anayasa Mahkemesi'nin işleyişi hakkında sunum gerçekleştirildi ve öğrencilere Anayasa Mahkemesi Salonu gezdirildi. Öğrenciler gezinin ardından Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Engin Yıldırım ile görüşme gerçekleştirdi.