"Havadan Sudan" Etkinliğinin Dördüncüsü Gerçekleşti

Haber Tarihi: 23.03.2018
İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Sivil Havacılık Topluluğu 20 Mart 2018 tarihinde, gelenekselleştirmiş oldukları “ Havadan Sudan” etkinliğinin dördüncüsünü gerçekleştirdiler.

Hava Trafik Kontrolörü ve aynı zamanda Türkiye Hava Trafik Kontrolörü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selim Ergün Lak Bey katılımcılara hava trafik kontrolörlüğünün ne olduğunu ve IGA’nın coğrafi konumundan dolayı dezavantajlarından bahsetti. Hava trafik kontrolörlüğü için nasıl hazırlanılması gerektiğine dair detaylı bilgilendirilme verildi.

SHGM bünyesine bağlı olan kule çalışanlarının hangi sınavlardan ve hangi aşamalardan geçileceğini belirtti ve sonrasındaki sürecin gelişimi hakkında bilgilendirme yapıldı. Selim Ergün Lak Bey son bölümde soru – cevap kısmında öğrencilerin sorularını cevaplandırarak etkinliği sonlandırdı.