Hava Seyrüsefer Sistemleri ve Mania Kriterleri Hakkında Farkındalık Eğitimi

Haber Tarihi: 15.05.2018
İstanbul Ticaret Üniversitesi  Havacılık Yönetimi Bölümü bünyesinde gerçekleştirilen konferansta Hava Seyrüsefer Sistemleri ve Mania Kriterleri Hakkında Farkındalık Eğitimi verilmiştir.

Türkiye’nin sivil havacılık alanında düzenlemeleri yapmakla görevli en önemli otoritesi Sivil Havacılık Müdürlüğü’nden (SHGM) Teknik Denetçi Murat Topçu tarafından gerçekleştirilen konferensta VOR (VHF Omni-directional Radio Range), DME (Distance Measurement Equipment), NDB (Non-directional Radio Beacon), ILS (Instrument Landing System), Radar (PSR ve SSR), Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve Mania Kriterleri hakkında bilgiler verilmiştir.

Mania kriterlerin temelinde yer alan, havalimanları inşaa edilmeden ve sorunlar oluşmadan önce yapılması gereken detaylı plan ve uygulamaların temel felsefesi ayrıca açıklanmıştır.

Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Okşan Artar ve Öğr.Gör.Mustafa Emre Taşçı’nın katkıda bulunduğu konferansta Havacılık Yönetimi, Lojistik,İşletme ve İktisat bölümlerinden 51 öğrencimiz ayrıca SHGM tarafından yer aldıkları konferans ve eğitim konusunda sertifikalandırılmıştır.