İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Akademisyenimiz Azerbaycan’da Şehit Çocuklarını Sevindirdi

Akademisyenimiz Azerbaycan’da şehit çocuklarını sevindirdi

Azerbaycan’da geçtiğimiz aylarda Karabağ bölgesindeki çatışmalarda şehit olan askerlerin çocuklarına hediyeler vermek üzere yola çıkan Hediye Karavanı 15 gün boyunca şehit aileleri ile buluşacak. Hediye Karavanı’nın öncülerinden biri de İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ulaştırma Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı.

Prof. Dr. Ilıcalı, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal ve Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu da hediye dağıtımının ilk günlerinde Azerbaycan’da bulunarak dağıtıma eşlik etti.

Azerbaycanlı yetkililerle yapılan görüşmede Prof. Dr. Ilıcalı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı telefonla arayarak bakanı yetkililerle görüştürdü. Bakan Yanık, Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet ama tek millet olduğunu belirterek aradaki kardeşliği Karabağ savaşında tüm dünyanın yeniden gördüğünü söyledi.

Hediye Karavanı etkinliği aracı 15 gün boyunca farklı bölgelerde çocukları sevindirecek. Prof. Dr. Ilıcalı, TIR’da İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin logosuna ve Trafikte Küçük Hata Yoktur projesinin amblemine yer verdiği için Türkiye Çocuk Oyunları Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu’ya teşekkür etti.