İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Akademisyenimiz IRCICA’da Türkiye’yi temsil etti

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)’na bağlı İstanbul merkezli İslam Tarih, Kültür ve Sanat Merkezi (IRCICA)’nin 2023 yılı Çalışma Programı Toplantısı 29 Kasım 2021 Pazartesi günü çevrimiçi yapıldı.

Kuruluşta Türkiye’yi temsil eden Yönetim Kurulu Üyesi, Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Said YAZICIOĞLU toplantıda yaptığı konuşmada, İslam dünyasının zor bir süreçten geçtiğini, Suriye dramına hala elle tutulur bir çözüm üretilemediğini, Afganistan’ın yol arayışında bulunduğunu vurgulayarak Türkiye’nin milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapmak zorunda kaldığına işaret etti. Bu durumun maddi ve manevi anlamda zorlukları da beraberinde getirdiğini, ancak uluslararası alanda ve bölgede gerekli desteği de bulamadığını, tüm yükü üstlenmek zorunda kaldığını ifade etti.

Bu ortamda IRCICA’’nın geleceğe yönelik yapacağı çalışma ve faaliyetlerinde bölgesel sorunların çözümüne yönelik bir hedef belirlemesini ve o doğrultuda gayret göstermesini talep etti. Çözümün bölge dışı başka güç ve ülkelerden değil, İİT’in bölge ülkeleri ile birlikte sorumluluk üstlenmesi  ve çözüm için daha aktif bir çaba içinde olması gereğini vurguladı.

Üye ülke temsilcilerinin destek verdiği bu tespit ve görüşler sonuç bildirisinde de yer aldı.