Dış Ticaret Enstitüsü
Dış Ticaret Enstitüsü Etkinlikleri “Çin Kültür Günü Etkinliği” ile Devam Ediyor
Haber Tarihi: 10.05.2016
Türkiye’nin ilk ve tek Dış Ticaret Enstitüsü olma farklılığına sahip olan Üniversitemiz Dış Ticaret Enstitüsü Uluslararası Ticaret, Küresel Pazarlama ve Marka Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku ve Ticari Diplomasi alanlarında Türkçe ve İngilizce olmak üzere yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim vermektedir.

Bir yandan lisansüstü eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ederken, diğer yandan da bilimsel ve sektörel iletişim, etkileşim ve paylaşım konseptli konferans, seminer, sempozyum ve benzeri etkinlikler düzenlemektedir.

Dünya ekonomisinde lokomotif ve belirleyici bir değer olarak yükselen Çin ekonomisini ve ticari ilişkilerini yakından takip etmek amacıyla akademik düzeyde işbirlikleri, etkinlikler ve akademik çalışmalar yapmayı hedefleyen Dış Ticaret Enstitüsü bu çerçevede ilk olarak kültürel bir faaliyet organize etti.

Üniversitemiz Dış Ticaret Enstitüsü ve Çin Kültür Derneği ile ortak düzenlenen etkinlikte Çin Kültürüne ilişkin çeşitli aktivitelere yer verildi. Çin aslan dansı gösterisiyle başlayan etkinlikte öğrencilere Çin çayı ikram edildi. Öğrenciler go oyunu ve tüylü top (jian zi) oyunu oynadılar. İsimlerini Çin harfleriyle yazdırıp, yemek çubuğu kullanmaya çalıştılar.

İki saati aşkın süre devam eden etkinliğe öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe ayrıca Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Dış Ticaret Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. H. Şaduman OKUMUŞ, Dış Ticaret Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Betül GÜR, Çin Kültür Derneği Başkanı Sayın Mustafa KARSLI, Çin Kültür Derneği Kurucu Üyesi ve ayrıca Dış Ticaret Enstitüsü Uluslararası Ticaret Doktora Öğrencisi Sayın Serpil KILIÇ, Çin Kültür Derneği çalışanları ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli de katıldı.