İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Eğitim-Öğretimin Yürütülmesine İlişkin Duyuru

YÖK Genel Kurulu tarafından hazırlanan genelgede 2021-2022 Akademik Yılında üniversitelerde derslerin yüzde 40’ının veya herhangi bir dersin yüzde 40’ının uzaktan eğitim yoluyla yapılabileceğine karar vermiştir.

Üniversitemiz Senatosu da buna dayanarak 2021-2022 akademik yılı güz yarıyılında eğitim-öğretimin yürütülmesine ilişkin derslerin yüzde 60’ının yüzyüze, yüzde 40’ının ise uzaktan yapılmasına karar vermiştir. Hangi derslerin uzaktan, hangilerinin yüzyüze yapılacağına dekanlıklar ve bölüm başkanlıkları karar verecek olup ders programı en kısa zamanda ilan edilecektir.

Söz konusu karar, dersliklerde temizlik ve dezenfekte işlemi için ders aralarının uzun tutulmasını, dersliklerin daha sık havalandırılması ve sağlıklı bir ortamın hazırlanmasını amaçlamaktadır. Yüzyüze verilen dersler de uzaktan eğitim sisteminde canlı yayınlanacak ve öğrencilerimizin dersi istedikleri zaman izleyebilmesine imkan verilecektir.

Öğrencilerimizin üniversitesini ve arkadaşlarını çok özlediğinin farkındayız. İstanbul Ticaret Üniversitesi yönetimi olarak bizler de öğrencilerimizi çok özledik ve onlara kavuşmayı dört gözle beklemekteyiz. Ancak vaka sayıları düşüşe geçmekle birlikte salgın devam ediyor ve bizler öğrencilerimizin sağlığını korumak adına derslerin bir kısmını uzaktan vermek zorundayız.

Salgının biran evvel bitmesini ve eski günlerdeki gibi bir araya gelebileceğimiz günlere kavuşmayı diliyor, sağlıklı ve başarılı bir akademik yıl temenni ediyoruz.