Fen Bilimleri Enstitüsü
Başvuru / Kayıt Süreci

Fen Bilimleri Enstitüsü Başvuru Süreci

Enstitümüz lisansüstü programlarına başvurular online olarak buradan yapılmaktadır. Online başvuru beyana dayalı olup, mülakat sınavı öncesinde Enstitümüze elden belge teslimi gerekmemektedir.

Mülakat tarihlerine ilişkin detaylı bilgiler Enstitümüz web sayfasında duyurulacaktır. Adaylara bu konu ile ilgili ayrıca bir bilgilendirme yapılmayacaktır.

Kesin kayıtta istenen belgelerin birer kopyasının eksiksiz şekilde mülakat gününde ibraz edilmesi gerekmektedir.

Belgeleri eksik olan adaylar mülakata alınamayacağı gibi kesin kayıt için de herhangi hak iddia edemeyeceklerdir.
Başvuru Tarihleri

Ön Kayıt Online Başvuru
Mülakat Mülakat Tarihleri
Kesin Kayıt Kesin Kayıt Tarihleri

BAŞVURU/KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Başvuru formu (Online Başvuru Sisteminden başvuru sonrası imzalanmış bilgisayar çıktısı)
  2. ALES sonuç belgesi (Tezli yüksek lisans ve doktora programları için gereklidir.) (Üzerinde kontrol kodu olan sonuç belgesi. ALES sınavı açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süre ile geçerlidir. Geçmiş yıllarda söz konusu sınavdan alınan puanların geçerlilik süresi de sonuçların açıkladığı tarihten itibaren 3 yıldan 5 yıla uzatılmıştır.)
  3. Mezuniyet belgesi veya diploma (Yurt dışındaki üniversitelerden mezun olanların Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi) (Yüksek lisans başvuruları için lisans, doktora başvuruları için lisans ve yüksek lisans mezuniyet belgesi) (Belgenin başvuru yapılan programın dilinde olması veya Türkçe tercüme yapılması gerekmektedir.)
  4. Transkript belgesi (Başvuru sırasında mezun olmayanlar için transkriptlerinin 7 dönemlik hesaplanmış olması, başvuru yapılan programın dilinde olması veya Türkçe tercüme yapılması, 4’lük veya 100’lük ortalamanın hesaplanmış olması gerekmektedir.) (Yüksek lisans başvuruları için lisans transkripti, doktora başvuruları için lisans ve yüksek lisans transkript belgesi)
  5. Yabancı dil sonuç belgesi (İngilizce yüksek lisans ve bütün doktora programları için gereklidir.)
  6. Askerlik durum belgesi
  7. Nüfus cüzdanı
  8. 3 adet vesikalık fotoğraf
  9. CV (Özgeçmiş)

Önemli Not:

Online başvuru sonrası mülakat gelirken; yukarıda belirtilen evrakların asıllarının veya noter onaylı suretlerinin sadece fotokopisi ile mülakat saatinden en az 1 saat önce Küçükyalı Yerleşkemize gelmeniz yeterlidir.

Mülakat sonrası kesin kayıta gelirken; kesin kayıtta evrak fotokopileri ile birlikte evrakların asıllarının veya noter onaylı suretlerinin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ibrazı zorunludur. Belgelerin fotokopilerine aslı gibidir kaşesi vurulup asılları veya noter onaylı suretleri geri verilecektir. Noter onaylı sureti ve aslı olmayan evrakların sadece fotokopisi veya başka kurum ve kuruluşlarca aslı gibidir yapılmış evraklar ile kesin kayıt işlemi yapılamayacaktır.

Ödeme Seçenekleri

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Üniversite Muhasebe Müdürlüğü: 444 0 413 (Dahili 4560) Çağla KIZIL
Fen Bilimleri Enstitüsü : 444 0 413 (Dahili 3116) Göksel KIBIŞ

TÜBİTAK Lisansüstü Burs Programları

Yüksek Öğretim Kurumlarında Etik Davranış İlkeleri

Yüksek lisans ve doktora programları hakkında detaylı bilgi için aday öğrenci sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

ENSTİTÜ HABERLERİ
ENSTİTÜ ETKİNLİKLERİ