Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İngilizce) Doktora Programı

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Doktora programına 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı Bahar yarıyılında öğrenci alınmayacaktır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı’nın amacı, mühendis ve mühendis adayı öğrencilere, elektronik ve haberleşme düzen ve sistemlerinin tasarım, geliştirme, üretim ve çalışmaları konusunda sağlam bir bilimsel ve teknik bilgi birikimi kazandırmaktır. Bölümümüz konusunda yetkin, teori ile pratiği birlikte yürüten bir öğretim kadrosuna sahiptir. Doktora programımız, öğretim üyelerinin araştırma projeleri ve kurumumuzun araştırma olanakları sayesinde seçkin doktoralı mühendisler yetiştirmektedir.
Elektronik ve Haberleşme Mühendisleri veri, ses ve video gibi bilgilerin işlenmesi, iletilmesi, algılanması, saklanması, bu işlevleri yerine getirecek elektronik düzen ve sistemlerin tasarımı, antenler ve elektromanyetik alan ve dalga kuramları ve uygulamaları, yarı iletken elektronik elemanların fiziği ve üretim teknolojileri konularında çalışır. Bunun yanında gelişen teknolojilere paralel olarak Nesnelerin İnterneti, Veri Güvenliği, Büyük Veri Analizi yine odak alanlarımız olarak görülmektedir.

Mezunlarımız elektronik, haberleşme, telekomünikasyon, savunma sanayii, araştırma ve eğitim kurumları başta olmak üzere çok çeşitli sektörlerde üst düzey araştırmacı olarak istihdam edilmektedirler. Öğrencilerimiz özellikle TeknoPark İstanbul ile olan entegrasyonumuz, ve TAİ, CTECH, NETAŞ gibi firmalar ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde ortak projelerde yer alma şansı bularak bu firmalarda istihdam edilme fırsatı yakalaya bilmektedirler.

Yüksek lisans ve doktora programları hakkında detaylı bilgi için aday öğrenci sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

ENSTİTÜ HABERLERİ
ENSTİTÜ ETKİNLİKLERİ