Matematik Doktora Programı Başvuru Koşulları

Matematik Doktora Programına 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı Bahar yarıyılında öğrenci alınmayacaktır.

Kontenjanlar için tıklayınız.

Yüksek Öğretim Kurumlarında Etik Davranış İlkeleri

Başvurabilecek Mezunlar
Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Tezli Yüksek Lisans Programı mezunları Bilimsel Hazırlık Gerekmez
Alan Dışından Programa Öğrenci Kabul Edilmemektedir.

Adaylarda Aranan Genel Koşullar
Yüksek Lisans Diploması ile başvuran adaylar için ALES: 55 ve üstü Sayısal Puan
Lisans Diploması ile başvuran adaylar için ALES: 80 ve üstü Sayısal Puan
Yabancı Dil: YÖKDİL veya YDS sınavlarından birinden 55 ve üstü puan almış olmak.
Yüksek Lisans Mezuniyet Not Ortalaması: 2,75/4 ve üstü
Lisans derecesiyle başvuranlar için Lisans Mezuniyet Not ortalaması:  3/4 veya üstü
07.11.2023  Tarih ve 2023/283 Sayılı Üniversitemiz Senatosu kararı gereği;

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı itibari ile 20 Nisan 2016 tarihli ve 29690 sayılı Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği`nin 34. Maddesinin 5. bendi gereğince lisansüstü düzeyde alınması zorunlu olan; “Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik” dersini yüksek lisans seviyesinde almayan doktora öğrencilerinin zorunlu ders yüküne sayılacak şekilde yüksek lisans programlarından almasına karar verilmiştir.

Bilimsel Hazırlık dersleri ve sayısı öğrencinin durumuna göre mülakat sırasında belirlenir. Dersler lisans programından alınır ve o programın eğitim dilinde yapılır. Bilimsel Hazırlık dersleri kredisizdir.
Doktora Dersleri
Yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 24 krediden az olmamak koşuluyla en az sekiz ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi, tez çalışması ve yayın şartından oluşmaktadır.

Doktora Yayın Şartı Bilgilendirmesi
Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin Madde 23-2 (Doktora Programları için) bentlerinde yer alan; makale yayın şartına ilişkin olarak; Doktora programı öğrencilerinin Danışman Öğretim Elemanlarıyla beraber yayınlayacakları makalelerinin basılacağı dergilerin “SCI-Expanded” kapsamında dergilerden olmasına ve ilgili programlarda eğitimlerini sürdüren doktora öğrencilerine atanacak doktora tez danışmanlarının da bu şartı sağlaması aranmaktadır.
Lisans derecesi olan öğrenciler için toplam 42 krediden az olmamak koşuluyla on altı ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi, tez çalışması ve yayın şartından oluşmaktadır.
Doktora programı eğitim dili Türkçe’dir.
Doktora Derslerinin Yapıldığı Gün ve Saatler
Dersler hafta içi ve gerekirse hafta sonu (Cumartesi) 18:30-21:10 saatleri arasında yapılır.
Derslere %70 devam zorunluluğu vardır.

(Anlaşmalı olduğumuz kurumlardan alınan resmi yazı ile belgelenmesi durumunda, başvuru sahibi indirimden yararlanabilmektedir.)

Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesinin TECİLLİ olarak ibraz edilmesi gerekir.

ENSTİTÜ HABERLERİ
ENSTİTÜ ETKİNLİKLERİ