FİNANS ENSTİTÜSÜ
Üniversitemizden Uluslararası Bir İşbirliği Daha (09.03.2020)

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finans Enstitüsü ile Avrupa’nın önde gelen Finans ve İşletme okullarından Frankfurt School of Finance & Management arasında işbirliği anlaşması yapıldı.

Üniversitemiz ile yapılan anlaşma çerçevesinde başta Bankacılık ve Finans Lisans programı ve Finans Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren lisansüstü öğrencileri olmak üzere İşletme programlarında okuyan öğrencilere ve bölümlerin akademisyenlerine yönelik akademik işbirliği imkanları sunulması hedefleniyor.

Ayrıca üniversitemizden Frankfurt School tarafından düzenlenecek belirli eğitim programlarına katılmak isteyen öğrencilere belirtilen dil ve benzeri şartları sağlamaları halinde yüzde 10 ila yüzde 25 arasında değişen oranlarda indirim sağlanacak.

FRANKFURT SCHOOL HAKKINDA

1957 yılında Alman banka çalışanlarına eğitim sağlamak için kurulan Framkfurt School, 1990’lı yıllarda akademik lisans programları sunmaya başladı. 2001 yılında ise faaliyetlerine Uluslararası danışmanlık hizmetleri ve uzaktan eğitim programlarını ekledi. 2004 yılında lisansüstü programların da dahil olduğu bir araştırma üniversitesi kimliği kazandı.

Üniversite bünyesinde geleneksel başlıklar olarak finans, işletme ve muhasebe alanlarının yanı sıra yenilenebilir enerji, yapay zeka ve Blockchain konularında araştırma ve eğitim faaliyetleri yürütülüyor. En son açıklanan Financial Times üniversite sıralamalarında Finans Yüksek Lisans programı global sıralamada 31’inci, Avrupa’nın en iyi İşletme okulları sıralamasında ise 36’ncı sırada yer alıyor.

Ankara’da da bir bölge ofisi bulunan Frankfurt School, buradan özellikle KOBİ Finansmanı ve Kırsal Finansman alanında danışmanlık ve kapasite geliştirme hizmetleri sunuyor.