İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Genç Girişimciler ‘The Big Day’de iş fikirlerini yatırımcılara sundu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticaret Kuluçka Merkezi’nde artık geleneksel hale gelen The Big Day ‘in ikincisi Vakıf Katılım işbirliği ile gerçekleştirildi. Fintech Girişim Hızlandırma Programı kapsamında yaklaşık üç aylık maratonun sonunda 8 girişim The Big Day’de yatırımcılarla buluştu. Başarılı bulunan üç girişime toplam 60 bin TL para ödülü verildi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Yerleşkesi’nde düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan TİCARET Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdül Halim Zaim, yarışma hakkında bilgi verdi. Yıkıcı endüstrinin her alanda hakim olmaya çalıştığı günümüzde yaratıcı yeniliklerin, yeni iş fikirlerinin daha önemli olmaya başladığı gerçeğinden hareketle bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Program kapsamında finansal teknoloji alanında iş fikrine sahip girişimciler sekiz hafta boyunca var olan iş fikirlerini deneyimli mentorlar aracılığıyla geliştirme fırsatı yakaladılar ve yatırımcı karşısına çıkmaya hazırlandı. Program süresince birebir mentorluk hizmeti almaları yanı sıra birçok eğitim sürecinden de geçtiler. Program sonunda düzenlenen Ticaret Kuluçka’nın “The Big Day” yatırımcı –girişimci buluşması etkinliğinde girişimciler iş fikirlerine yatırım almaya çalıştı.

60 BİN TL ÖDÜL

Yapılan sunumların ardından 30 bin TL birincilik ödülünü kullanılmayan eşyaların güvenli bir şekilde kiralanmasına yönelik uygulama geliştiren Varsapp girişimiyle Zeynep Eliçin ve Tolga Nikbay ekibi kazandı. 20 bin TL ikincilik ödülünü, pazaryerlerinde satış yapan firmalara finansman akışını düzenleyen uygulama olan Finansfox girişimiyle Samet Öztoprak, Meltem Okutan ve Ömer Faruk Öner ekibi aldı. 10 bin TL üçüncülük ödülünü ise girişimcilik ekosistemindeki problemlere yapay zeka destekli çözümler üreterek girişimci ve yatırımcı ilişkisini geliştiren platform olan SALP girişimiyle Enes Can Şahin, Beyza Tuna, Yüsra Senem ve Yusuf Dokumacı ekibi kazandı.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Ödül töreninde bir konuşma yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu üniversitenin 20 yıl önce kurulurken bir yandan iş dünyasının her yönden yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayabilmek, bir yandan da yeni girişimciler yetiştirmeyi amaçladığını belirterek şunları söyledi:

“Bugün geriye dönüp baktığımızda birçok yerde başarılı mezunlarımızı görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor. Üniversitemizin akademisyenleri üniversite – sanayi işbirliği çerçevesinde ciddi projeler üretiyor, bu alanda faaliyet merkezlerimiz var. Teknoloji Transfer Ofisi de bu merkezlerden biri. Girişimleri desteklemek adına yaptıklarını görmek bizi mutlu ediyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Öztürk Oran da nitelikli eleman ve katma değerli iş fikirlerine vurgu yaptı. Sektörlerin hem çalışana hem de patentli ürüne erişiminin yeterli ölçüde olmadığını kaydeden Oran, eğitim için harcanan emek ve paranın reel bir değere dönüşmesini beklemenin iş dünyası ve öğrencilerin en doğal hakkı olduğunu söyledi. Oran bu çerçevede akademi ve reel sektör buluşmasını sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi görev bildiklerinin altını çizdi ve bunun sonucunda Ticaret Kuluçka Merkezi’nin oluştuğunu söyledi.

UZMAN MENTÖRLER VE JÜRİ

Etkinlikte Vakıf Katılım Bilgi Teknolojileri ve Dijital Bankacılık Direktörü Mehmet Bütün; Vakıf Katılım Bilgi Teknolojileri Strateji ve Yönetişim Müdürü Burak Coşkun, Vakıf Katılım Ar-Ge İnovasyon Servis Yöneticisi Bulut Karadağ, Bilişim Vadisi Ekosistem Geliştirme Direktörü Tuba Öztepe, KT Portföy Alternatif Yatırımlar Direktörü Ramazan Bayram, Aktif Portföy Direktörü Elif Pehlivanlı, TR Angels Kurucu ortağı Mustafa Alper, İstanbul Ticaret Üniversitesi Finans Enstitü Müdürü Prof. Dr. Serkan Çankaya değerlendirme jürisinde yer aldı.

TİCARET KULUÇKA MERKEZİ HAKKINDA

Ticaret Kuluçka Merkezi İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne bağlı olarak 2018 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile kurulmuştur. Proje fikrini henüz iş modelini hayata geçirme seviyesinde bulunan girişimci adayları ile girişimlerini başlatmış startuplara hizmet vermektedir. Merkez, girişimcilerle birebir yakından ilgilenen butik hizmet vermektedir. Fikirlerini Uluslararası alana taşıyan başarılı girişimciler çıkarmıştır. Girişimcilere açık ve kapalı ofis kullanımı, birebir mentorluk, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini ücretsiz olarak sunmaktadır. Bunların yanı sıra Ticaret Kuluçka Merkezi girişimcilerin sermayeye ulaşmalarını sağlamak üzere girişimcilerle yatırımcıları bir araya getirmektedir. Ticaret Kuluçka merkezi, İstanbul’da girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik kamu destekli birçok girişimcilik projeleri yürütmüştür ve yürütmeye devam etmektedir.