İLETİŞİM FAKÜLTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK
Anasayfa

3. Influencer Festivali Gerçekleşti – Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Etkinliği

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Influencer Fest; Dudomi, Hediyesepeti, Gahwah, Mete Reklam Ajansı, Dita Gözlük Ustası ve Cosby sponsorluğunda 8 Kasım tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Influencer Festivalinde; Yağmur Geçgel, Mehmet Ustaoğlu, Fester Abdü, Demet Işıl İlhan, Selin Bican, Beste Korkmaz, Aşkım İrem Aktulga konuk oldu.

Programın ilk oturumu, bölüm başkanı Prof. Dr. Gülay Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başladı. İletişim Fakültesi dekanımız Prof. Dr. Celalettin Aktaş’ın konuşmasıyla devam etti.
Bahçeşehir Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu olan Yağmur Geçgel; içerik üretimi, ne tür paylaşımlar yaptığı ve reklam işbirliklerinde nelere dikkat ettiğini, Miray Aydoğan moderatörlüğünde anlattı. Hem influencer hem de bir diyetisyen olan Geçgel, gıda ürünüyle alakalı bir reklam işbirliği geldiğinde, ürünün içeriğine dikkat ettiğine ve mutlaka detaylı araştırdığına dikkat çekti. Aynı zamanda, kozmetik ürünlerindeki reklam işbirliklerinde de, ürünü öncelikle kendisinin 21 gün test ettiğini vurguladı. Hem reklam hem de kişisel tercih ettiği ürünlerde %70 oranında vegan, sürdürülebilir plastik ve hayvanlar üzerinde deney yapılmamış olması konusundaki hassasiyetini belirtti. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemini ve takipçilerine nasıl bir paylaşım yaptığını, Boğazdaki muhteşem kutlamaya katılımını ve Dolmabahçe Sarayı’nı duygu seliyle birlikte ziyaretini anlatan konuşmasıyla birinci oturum sonlandı.

Programın ikinci oturumunda, Yeşim Mutlu’nun moderatörlüğünde yapılan söyleşide konuğumuz Mehmet Ustaoğlu; anne-bebek markalarıyla PR çalışmalarındaki başarısının kariyer serüveninden bahsetti. Öncelikli olarak, Akşam gazetesinde Life-Style moda yazarı olarak görev alan Ustaoğlu; Milliyet Gazetesi’nde ve dergilerde köşe yazarı olarak çalıştığına, hemen hemen tüm sektörlerde ve farklı ajanslarda görev aldığına değindi. Bununla birlikte, sektördeki eksiklikleri, dijital ekosistemdeki yeniliklerin faydalarını ve dezavantajlarını konu aldı. Bununla birlikte geleneksel medyanın önemini vurguladı. Gelişen dijital dünyada yapay zekayla hazırlanan içeriklere eleştiri yaptı. Cumhuriyet Bayramı adı altında bazı markaların indirim yapmasını yanlış bulduğunu, böyle önemli bir günde yaptıkları paylaşımları başarısız bulduğunu açıkladı. Ustaoğlu oturumu, Cumhuriyet Bayramının önemini anlatan konuşmasını yaparken, Hıfzı Topuz’un “Türk Basın Tarihi” adlı kitabı önererek sonlandırdı.

Programın üçüncü oturumunda, Özgür Özyurt moderatörlüğünde Fester Abdü konuğumuz oldu. ‘Delimine’ kanalının sahibi olan Abdü, 2017’de başlayan sosyal medya kariyerinden bahsetti. Adana Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği mezunu olan Abdü, birkaç yıl alanıyla alakalı çalıştıktan sonra Google’ın AdWords sistemini öğrenip içerik üretimine merak saldığını; ardından bunu endüstriyel hale getirmek amacıyla Youtube mecrasına adımını attığından bahsetti. Kanalının isminin ‘Delimine’ olmasının sebebinin; çocukluğundan beri adrenalin düşkünü olmasından kaynaklı, annesinin söylemini kanal ismi yaptığını belirtti. Milli sporcu olan Fester Abdü’nün, aynı zamanda Kano Avrupa Şampiyonluğu bulunmakta. Sporla her zaman iç içe olduğunu belirten Abdü, bu tutkusunu içerikleriyle birleştirdiğini; sunduğu içeriklerin prodüksiyonunu abisinin yaptığını ve içeriklerin doğal, editlenmemiş gibi görünmesine dikkat çekti. Paylaşımlarında da böyle bir tarz izlediğini vurguladı. “Ben bir yerde yüksek maaşlı çalışmak istemedim, ben sürekli olarak üretmek istiyorum.” dedi.

Programın dördüncü oturumu, konuğumuz Demet Işıl ilhan ile birlikte Prof. Dr Hilal Özdemir Çakır moderatörlüğünde gerçekleşti. Okulumuzun eski mezunlarından olan İlhan, 2009 yılında mezun olduktan sonra sırasıyla: Kanal D , Cnn Türk , Atv , Kanal 7 , Doğan Online, Hürriyet ve Mynet kurumlarında editör ,yapımcı, yönetici pozisyonlarında çalıştığından bahsetti. Yaptığı reklam işbirliklerinde nelere dikkat ettiğini, hedef kitle konusunda nasıl bir yol izlediğini, işbirliklerinde nasıl bir pazarlama stratejisi kurduğunu açıkladı. Reklam işbirliği içerisinde bulunduğu ürünündeki, pazarlama başarısına değinip, birçok katılımcıya ilham oldu. Instagram ve Youtube’taki Çağlayan Adliyesi içeriğinin hikayesinden bahsetti. Takipçileriyle birebir kontakt halinde olduğu bu içeriği, kendi avukatı ile birlikte, Youtube mecrasına nasıl taşıdığı ve daha fazla etkileşim alabilmek için videonun atılma saatlerinin düzenliliği konusuna vurgu yaptı. Kanseri 2020 yılında yenen İlhan, 2023 yılında yaptığı Pantene işbirliğiyle, markanın yüzü olduğu projeden bahsetti. Pantene ve Pİ Kadın Kanserleri Derneği güçlerini birleştirerek zorlu süreçlerden geçen birçok kadına peruk bağışları ile umut olduğu bu projenin, reklam filminde kendi hikayesini anlatan İlhan, yaşadığı olumsuzluğun nasıl başka umutlara öncü olabildiğine dikkat çekti. 29 Ekim’de yaptığı paylaşımla büyük beğeni toplayan İlhan, Cumhuriyetimizin 100. Yılı adı altında gerçekleşen Influencer Feste bu paylaşımıyla damgasını vurdu: 6 yaşında oğlu ile çektiği videoda Cumhuriyetin önemini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Programın beşinci oturumunda, Batuhan Gücük moderatörlüğünde yapılan söyleşide konuğumuz Selin Bican: Ajansta içerik üreticisi olarak çalışırken sonrasında kendi ajansını kurduğundan bahsederken “İşin hem mutfağı hem de salonundayım.” diyerek ajans sahibi olmanın ve influencerlık sürecinin birlikte nasıl işlediğine değindi. Aynı zamanda mikro influencerlarla çalışmanın makro influencerlarla çalışmaktan daha verimli ve güzel olduğundan bahsetti. Dinleyicilere, reelslarda etkileşimi arttırmak için aldığı temelin “birbirlerine gönderilebilir videolar” olmasının hashtaglerden daha önemli olduğu tüyosunu verdi.

Programın altıncı oturumunda ise bölüm öğrencilerimizden Caner Yılmazer moderatörlüğünde yapılan söyleşide Beste Korkmaz konuk oldu. Beste Korkmaz; marka sahibi olmanın influencerlığa giriş hikayesine katkısından, mevcut kadın takipçi kitlesi ve tanınmış arkadaşların olmasının avantajlarından ve tartışılan “markaların güvenirlikleri”ne bakış açısından bahsederken aynı zamanda maddi kaygı gütmeden sosyal sorumluluk projelerinde yer almanın önemine dikkat çekti.

Programın yedinci ve son oturumunda Aşkım İrem Aktulga konuk oldu. Aşkım İrem Aktulga; aldığı siyaset bilimi, halkla ilişkiler ve moda tasarımı eğitimleri ardından influencer olmaya karar verme süreci ve sonrasını anlatırken aynı zamanda bu sektöre yeni adım atacaklar için hedef kitle belirlenene kadar keskin bir içerik olmamasının normalliğine değinirken, sektörde farklı ve yeni bir içerik bulunması gerektiğine dair tavsiyeler verdi. Aktulga: “Youtube platformunda edit yardımı almıyorum, mecranın diğerlerinden farkı sizin üslubunuz ya da söylemek istediğiniz.” sözleriyle YouTube üzerinden içerik üretmenin öznelliğini vurguladı.

 

Programı kaçıranlar, haberler ve röportaj kayıtlarına Pradistblog ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilir.

Bir başka etkinlikte görüşmek dileğiyle…
Instagram: pradistanbul
Linkedin: Pradist Hire Atölye
Twitter: prad_istanbul
YouTube: prad ist

BÖLÜM HABERLERİ
BÖLÜM ETKİNLİKLERİ
MEZUN ÖĞRENCİ YORUMLARI
Melike Saraçaydın Duyar
8 Bitiz Dijital Reklam Ajansı - Sosyal Medya Uzmanı
Ben Melike Saraçaydın Duyar, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü 2016 Lisans ve ardından 2020 yılı Tezli Halkla İlişkiler Yüksek Lisans programından mezun oldum. Bu eğitim sürecimi her açıdan çok verimli geçirdim. Gerek iletişim uygulamaları gerekse okul kulüplerinde aktif görevler alarak okulumuzun sağladığı imkanlardan yararlandım. Şuanda bir medya ajansında sosyal medya uzmanı olarak çalışmaktayım. Hem kurumsal hayatı deneyimledim hem de ajans sektöründe aktif bir çalışma hayatım oldu. Eğitim hayatım boyunca öğrendiğim teorik bilgiler, aktif kulüp çalışmalarım, medya atölyesinde deneyimlediğim çalışma alanları iş hayatımı çok olumlu etkiledi. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde eğitim aldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Eğitim hayatı devam eden öğrencilerimizin okulun sağladığı hem eğitim anlamında hem de sosyal aktivitelerdeki tüm etkinlikleri değerlendirmelerini öneririm.
Ayşenur Kavasçinay
Ayşenur Kavasçinay (2019), Neva Sigorta - Yönetici
2015 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi, Medya ve İletişim bölümünü stüdyosunu gördükten sonra tercih ettim. Bir televizyon stüdyosundan farkı olmayan stüdyosu lisans süresince en çok vakit geçirdiğimiz, kendimizi geliştirme imkanını pratik yaparak kazanmamızı sağlayan yer oldu. Bu süreçte bizi içerikler üretmemiz için teşvik eden Nurullah hocamız ve Kadir hocamızın üzerimizde emeği çoktur. Daha çok teorik eğitimlerimizi aldığımız hocalarımız Zeliha hoca ve Oya hoca da alanlarında çok başarılı ve öğrencilerini destekleyen akademisyenlerdir. Danışman hocalar öğrencileri ile yakından ilgileniyor, danışman hocam Berk hoca ve tez danışmanım Ayşegül hoca da daima teşvik edici ve yol gösterici olmuşlardır. Tüm bunların yanı sıra MAC atölyeleri, fotoğraf stüdyoları ve medya atölyesi de pratik eğitimimiz gelişmesindeki önemli etkenlerdendir. Mezun olduktan sonra birçok iş deneyim istiyor ve okulda ürettiğimiz içerikler ise portfolyomuza ekleyebileceğimiz çok değerli işler haline geliyor. Öte yandan öğrenci toplulukları birçok alanda eğitimleri okulumuza getirerek eğitim/katılım sertifikaları almamızı sağlayarak gelişimimize katkıda bulunmuştur. Bugün ise okulumdan ve hocalarımdan kopamadığım içim yüksek lisansıma da İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde devam etmekteyim.
İhsan Bıyıkbeyi
Medya ve İletişim Lisans Programı (2006), Ada Karaköy Hotel - CEO
Her şeyden önce, İstanbul Ticaret Üniveresitesi’nin ilk mezunlarından biri olma ayrıcalığını yaşıyorum, benim için ilk olmak önemlidir ve bunu her yerde gururla belirtebilmek. Klişe olacak ama gerçekten hayatımın en güzel dört senesini Üniversitemde geçirdim. Okulda ilk günümde tanıdığım kimse yoktu fakat dört sene içerisinde kantinden, katıldığım derslere kadar girdiğim her ortamdan kıymetli arkadaşlıklar edinerek çıktım. Bunun çok değerli olduğunu düşünüyorum. Gelgelelim bölümümü nasıl seçtiğime; Lisede okurken medya ve iletişim alanına ilgi duyduğumu fark ettim. Burada geçirdiğim üç sene boyunca dersler dışında medya ve iletişimle ilgilendim. Küçüklüğümden beri hafta sonları kahvaltıdan sonra babamla yaptığımız ilk şey gazete okumaktı. İçten içe medya ile ilgili olduğumun her zaman farkındaydım ama nedense bir türlü bu yönde somut bir adım atmamıştım. Babam sayesinde bu ilgime eğilmeye başladım, lisede sanat kulübüne yöneldim ve orada edebiyat öğretmenimizin desteğiyle okul gazetesinde çevre ve sanat haberleri yazmaya başladım, tabiki amatör olarak, fark ettim ki beni yazmak ve bu alanda üretmek hem rahatlatıyor hem de çok mutlu ediyor. Aslında Ticaret Üniversitesi’ne gelmem tesadüfler sonucunda gerçekleşti. Yeni bir Üniversite olması sebebiyle tercih edip etmeme konusunda çelişkilerim olmadı değil, fakat; verdikleri eğitimin teknolojik gelişmelere paralel olmasının yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleri ile küresel ölçekte araştırma yapabilme imkânlarının çeşitliliği gibi sayısız fırsatları sunması nedeniyle ilk tercihim İstanbul Ticaret Üniversitesi oldu. Okuldaki ilk senemde Fikir ve Sanat Kulübüne üye oldum bazı makaleleri inceleyerek çevre ve sanat haberleri yazdım.  Dünyaya bakış açımı bu Kulüp oldukça değiştirdi. Sonraki yıl ise işi daha büyüterek aile şirketimizin kurumsal iletişim biriminde yazı işleri sorumluluğu ve editörlük gibi çeşitli görevler üstlendim. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin bana verdiği destek ve referanslarla üçüncü sınıfın yazında medyanın TV tarafını görmek için çeşitli medya kuruluşlarında staj yaptım. Burada çalışmak benim için üniversite hayatımın en önemli deneyimlerinden biriydi. Şu an… Günümüzde Laleli Gönen Hotel ve Ada Karaköy Hotel’de CEO’luk pozisyonunda çalışıyor ve Türkiye’nin ileri gelen STK’larında yönetim kurulu üyeliklerim bulunuyor. Hala bazı yayın organlarında görsel ve işitsel olarak aktifim; fırsat buldukça da bazı yerel dergilerin köşe yazarlarına sektörle alakalı destek vermeye çalışıyorum. Bugüne kadar kendime olan özgüvenimi ve iş hayatımda ki yönlerimi keşfetmem de Türkiye’nin en büyük ve köklü Üniversitelerinden biri olan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin bana verdiği  katkı yadsınamaz. İyi ki bu ailenin bir parçası olmuşum.    
Aybike Kaçalin Meteoğlu
Medya ve İletişim Lisans Programı (2011), Influencer - @aybikemmteoglu
2006-2011 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi, Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde eğitim gördüm. Üniversiteye girmeden önce yaptığım araştırmalar bölümde okurken beni hiç yanıltmadı. Mesleki hayatıma kattıkları ve ileri görüşlü eğitimi beni hayalini kuramadığım tecrübelere sürükledi. Ben okurken henüz adı bile olmayan sosyal medya hayatına, dijital haberciliğe, yeni nesil haberleşmeye bizi hazırladı. Aynı zamanda okulda okurken bize çalışma imkanları, staj imkanları sundu. Ben hem bölümde okuyor, hem öğrenci asistanlığı yapıyor, hem de İstanbul Ticaret Odasının organizasyonlarında kendimi geliştirme imkanı buluyordum. Ayrıca gerek öğretmenlerimizle gerek okulumuzun hazırladığı olanaklarla okul dışında da her gün mesleki hayata dair biraz daha bilgi ediniyordum. Mezun olduğumda işim hazırdı. Ayrıca ben okurken henüz meslek olmayan ama yaptığım influencerlık için tek kaynağın okulumda gördüklerim olduğunu söylemeden de geçemeyeceğim. Bir süre ara verdiğim işime üç çocuğumu büyüttükten sonra dönmek için can atıyorum. Kim bilir belki de üniversitede yeniden karşılaşabiliriz. İstanbul Ticaret Üniversitesinde okumak bir ayrıcalıktır.
Didem Başaran Caner
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programı (2017), Trendyol - İnsan Kaynakları Uzmanı
Ben Didem Başaran Caner, 2017 Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Lisans ve ardından 2019 yılı İnsan Kaynakları Yöneticiliği Yüksek Lisans programından mezun oldum. Bu 6 yıllık serüveni her açıdan çok verimli geçirdim. Okulumuzu diğer üniversitelerden ayıran en önemli fark öğretim üyelerinin biz öğrencilerle arasındaki yakın iletişimdi. Her zaman kapıları bizlere açıktı hiçbir zaman ulaşılmaz olmadılar aksine beraber oturup kahve içecek, sorularımıza daima cevap alabileceğimiz bir yakınlığımız oldu. Bunun dışında esnek seçmeli ders programı, farklı disiplinlerden dersler alarak bizlerin gelişimine çok fazla olanak sağlıyordu. Aynı şekilde iş hayatına adım atmamızda da oldukça etkili olan Kariyer Merkezimiz vardı. CV hazırlama, staj bulma, kariyer şekillendirme noktasında oldukça destek görüp fayda sağladık diyebilirim. Ben bugün hedeflediğim yolun önemli bir noktasındayım. Bu yolda ilerlerken geriye dönüp baktığımda, Üniversitemizdeki 6 yıllık öğrencilik hayatımın her dakikasını, bugün gibi daima güzelliklerle hatırlayacağımdan eminim.  
Nazlıhan Topaloğlu
Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programı (2018), Quickly Yazılım ve Kurumsal Hizmetler - Art Director
2018 yılı İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunuyum. İstanbul Ticaret Üniversitesinin bana kattığı birçok şey var ama benim için en önemlisi hocalarımızla aramızda olan samimiyet, arkadaşlık ilişkisidir. Bir hocanın yapabileceği en güzel şeyi onlar yaptı. Stresli günlerimizde, sınav zamanlarımızda bizleri rahatlattılar hayatımızla ilgili vermemiz gereken kararlarda bile bize hep yol gösterdiler. Özellikle canım Zafer Hocam harika bir insan, arkadaş, hocadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin İletişim Fakültesine kattığı imkânlar çok fazlaydı. Özellikle diğer birkaç üniversite ile kıyaslayınca gözle görülür durumdaydı. Stüdyolarımızda rahatça çekimler yapabildik ve dışarıda çekmemiz gereken video veya fotoğraf için stüdyodan malzemeler kiralayabiliyorduk. Radyo bölümünde stüdyoda stajyerlik yapan bir arkadaşım bile vardı. Kütüphaneyi sınırsız bir şekilde kullanıyorduk. Vize ve final öncelerinde kütüphanede günlerce ders çalışıp veya kurgu yapıp sabahlıyorduk çünkü kütüphanenin bize sağladığı imkânlar çoktu. Kitap çeşitliliğinde zaten bahsetmiyorum sınırsızdı. 2018 yılında mezun oldum. Ben zaten üniversite de okurken 3. Sınıftan itibaren Türkiye’nin en iyi kanalında uzun dönem stajyerlik yaptım. Okulda öğrendiğim bilgilerimi stajyerlik yaparak kendimi daha da geliştirdim daha sonrasında bir hocamın yönlendirmesiyle İrlanda’ya eğitim almaya gittim ve kısa bir süre İrlanda’da reklam ajansında stajyerlik yaptım. Türkiye’ye döndüğümde ise iyi bir Reklam Ajansında Grafik tasarım alanında çalışma hayatıma devam ettim. İş hayatına stajyerlikten itibaren adım attığımda tasarım programlarını rahatça kullanabiliyordum çünkü derslerimizde tasarım programlarını kullanıyorduk ve sınavlarımız çoğunlukla uygulamalı oluyordu. Sınavlar uygulamalı olacağı için bol bol pratik yapıp çalışıyorduk bu sayede iş hayatında bir adım daha öndeydik. Stajyerlikte de öğrendiklerimizi ispat edip bilgimize bilgi kattıktan sonra stajyerlik sonrası işe giriş ve iş hayatım daha kolay geçti. Takıldığım, yorulduğum, zorlandığım yerler zaman zaman oluyordu ancak işin içinden çıkamadığım zamanlarda görüştüğüm hocamı arayıp bilgi bile alıyordum nasıl yapabilirim, nasıl olur vs diye sorular soruyordum. Sağ olsunlar hiçbir zaman desteklerini çekmediler ne zaman arasam, bilgi istesem ulaşabildim. Açıkçası ben çok tembel, çalışmayan, disiplinsiz bir lise öğrencisiydim. Lisede sınıfta bile kalmıştım. Üniversiteye ilk girdiğimde burssuz ücretli olarak girmiştim ailemin benden çok bir beklentisi yoktu. Üniversitenin ilk gününden eğitimli, donanımlı hocalarımızı ve uygulamalı eğlenceli dersleri de görünce tamam dedim bu okul diye emin oldum. O kadar çok sevmiştim ki 1. Sınıfın ikinci döneminden sonra başarı bursu elde etmiştim ve koskoca 4 seneyi Görsel İletişim Tasarım bölümü üçüncülük ile bitirdim. İstanbul Ticaret Odası destekli olduğumuz için oraya gidip İbrahim Çağlar ile görüşmek istemiştim, randevusuz gitmiştim beni direkt yanına aldı. Kendisinden fikirler almıştım, yol göstermesini istemiştim. O kadar işinin arasında benimle saatlerce konuşmuştu ve beni dinlemişti. Bu kadar güzel bir imkânı da üniversitem sayesinde elde etmiştim. Toprağı bol olsun, mükemmel insan seni ve fikirlerini asla unutmayacağım. Şimdi orada okuyan arkadaşlarıma verebileceğim en iyi tavsiye çok sevin ve peşinden gidin. Başarmak içinde sevmemiz gerekiyor. Erasmus yapın, work and travel yapın, imkânları sonuna kadar kullanın. Çekinmeden, utanmadan, isteklerinizi söyleyin! Karşınız da bu imkânları karşılayacak harika bir okulunuz var… Bir daha üniversite yıllarınıza ve yaşınıza geri dönemeyeceksiniz o yüzden sonuna kadar size verilen tüm imkânlarınızı kullanın. Nazlıhan Topaloğlu
Kapat X


Melike Saraçaydın Duyar
8 Bitiz Dijital Reklam Ajansı - Sosyal Medya Uzmanı
Ben Melike Saraçaydın Duyar, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü 2016 Lisans ve ardından 2020 yılı Tezli Halkla İlişkiler Yüksek Lisans programından mezun oldum. Bu eğitim sürecimi her açıdan çok verimli geçirdim. Gerek iletişim uygulamaları gerekse okul kulüplerinde aktif görevler alarak okulumuzun sağladığı imkanlardan yararlandım. Şuanda bir medya ajansında sosyal medya uzmanı olarak çalışmaktayım. Hem kurumsal hayatı deneyimledim hem de ajans sektöründe aktif bir çalışma hayatım oldu. Eğitim hayatım boyunca öğrendiğim teorik bilgiler, aktif kulüp çalışmalarım, medya atölyesinde deneyimlediğim çalışma alanları iş hayatımı çok olumlu etkiledi. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde eğitim aldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Eğitim hayatı devam eden öğrencilerimizin okulun sağladığı hem eğitim anlamında hem de sosyal aktivitelerdeki tüm etkinlikleri değerlendirmelerini öneririm.
Kapat X


Ayşenur Kavasçinay
Ayşenur Kavasçinay (2019), Neva Sigorta - Yönetici
2015 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi, Medya ve İletişim bölümünü stüdyosunu gördükten sonra tercih ettim. Bir televizyon stüdyosundan farkı olmayan stüdyosu lisans süresince en çok vakit geçirdiğimiz, kendimizi geliştirme imkanını pratik yaparak kazanmamızı sağlayan yer oldu. Bu süreçte bizi içerikler üretmemiz için teşvik eden Nurullah hocamız ve Kadir hocamızın üzerimizde emeği çoktur. Daha çok teorik eğitimlerimizi aldığımız hocalarımız Zeliha hoca ve Oya hoca da alanlarında çok başarılı ve öğrencilerini destekleyen akademisyenlerdir. Danışman hocalar öğrencileri ile yakından ilgileniyor, danışman hocam Berk hoca ve tez danışmanım Ayşegül hoca da daima teşvik edici ve yol gösterici olmuşlardır. Tüm bunların yanı sıra MAC atölyeleri, fotoğraf stüdyoları ve medya atölyesi de pratik eğitimimiz gelişmesindeki önemli etkenlerdendir. Mezun olduktan sonra birçok iş deneyim istiyor ve okulda ürettiğimiz içerikler ise portfolyomuza ekleyebileceğimiz çok değerli işler haline geliyor. Öte yandan öğrenci toplulukları birçok alanda eğitimleri okulumuza getirerek eğitim/katılım sertifikaları almamızı sağlayarak gelişimimize katkıda bulunmuştur. Bugün ise okulumdan ve hocalarımdan kopamadığım içim yüksek lisansıma da İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde devam etmekteyim.
Kapat X


İhsan Bıyıkbeyi
Medya ve İletişim Lisans Programı (2006), Ada Karaköy Hotel - CEO
Her şeyden önce, İstanbul Ticaret Üniveresitesi’nin ilk mezunlarından biri olma ayrıcalığını yaşıyorum, benim için ilk olmak önemlidir ve bunu her yerde gururla belirtebilmek. Klişe olacak ama gerçekten hayatımın en güzel dört senesini Üniversitemde geçirdim. Okulda ilk günümde tanıdığım kimse yoktu fakat dört sene içerisinde kantinden, katıldığım derslere kadar girdiğim her ortamdan kıymetli arkadaşlıklar edinerek çıktım. Bunun çok değerli olduğunu düşünüyorum. Gelgelelim bölümümü nasıl seçtiğime; Lisede okurken medya ve iletişim alanına ilgi duyduğumu fark ettim. Burada geçirdiğim üç sene boyunca dersler dışında medya ve iletişimle ilgilendim. Küçüklüğümden beri hafta sonları kahvaltıdan sonra babamla yaptığımız ilk şey gazete okumaktı. İçten içe medya ile ilgili olduğumun her zaman farkındaydım ama nedense bir türlü bu yönde somut bir adım atmamıştım. Babam sayesinde bu ilgime eğilmeye başladım, lisede sanat kulübüne yöneldim ve orada edebiyat öğretmenimizin desteğiyle okul gazetesinde çevre ve sanat haberleri yazmaya başladım, tabiki amatör olarak, fark ettim ki beni yazmak ve bu alanda üretmek hem rahatlatıyor hem de çok mutlu ediyor. Aslında Ticaret Üniversitesi’ne gelmem tesadüfler sonucunda gerçekleşti. Yeni bir Üniversite olması sebebiyle tercih edip etmeme konusunda çelişkilerim olmadı değil, fakat; verdikleri eğitimin teknolojik gelişmelere paralel olmasının yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleri ile küresel ölçekte araştırma yapabilme imkânlarının çeşitliliği gibi sayısız fırsatları sunması nedeniyle ilk tercihim İstanbul Ticaret Üniversitesi oldu. Okuldaki ilk senemde Fikir ve Sanat Kulübüne üye oldum bazı makaleleri inceleyerek çevre ve sanat haberleri yazdım.  Dünyaya bakış açımı bu Kulüp oldukça değiştirdi. Sonraki yıl ise işi daha büyüterek aile şirketimizin kurumsal iletişim biriminde yazı işleri sorumluluğu ve editörlük gibi çeşitli görevler üstlendim. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin bana verdiği destek ve referanslarla üçüncü sınıfın yazında medyanın TV tarafını görmek için çeşitli medya kuruluşlarında staj yaptım. Burada çalışmak benim için üniversite hayatımın en önemli deneyimlerinden biriydi. Şu an… Günümüzde Laleli Gönen Hotel ve Ada Karaköy Hotel’de CEO’luk pozisyonunda çalışıyor ve Türkiye’nin ileri gelen STK’larında yönetim kurulu üyeliklerim bulunuyor. Hala bazı yayın organlarında görsel ve işitsel olarak aktifim; fırsat buldukça da bazı yerel dergilerin köşe yazarlarına sektörle alakalı destek vermeye çalışıyorum. Bugüne kadar kendime olan özgüvenimi ve iş hayatımda ki yönlerimi keşfetmem de Türkiye’nin en büyük ve köklü Üniversitelerinden biri olan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin bana verdiği  katkı yadsınamaz. İyi ki bu ailenin bir parçası olmuşum.    
Kapat X


Aybike Kaçalin Meteoğlu
Medya ve İletişim Lisans Programı (2011), Influencer - @aybikemmteoglu
2006-2011 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi, Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde eğitim gördüm. Üniversiteye girmeden önce yaptığım araştırmalar bölümde okurken beni hiç yanıltmadı. Mesleki hayatıma kattıkları ve ileri görüşlü eğitimi beni hayalini kuramadığım tecrübelere sürükledi. Ben okurken henüz adı bile olmayan sosyal medya hayatına, dijital haberciliğe, yeni nesil haberleşmeye bizi hazırladı. Aynı zamanda okulda okurken bize çalışma imkanları, staj imkanları sundu. Ben hem bölümde okuyor, hem öğrenci asistanlığı yapıyor, hem de İstanbul Ticaret Odasının organizasyonlarında kendimi geliştirme imkanı buluyordum. Ayrıca gerek öğretmenlerimizle gerek okulumuzun hazırladığı olanaklarla okul dışında da her gün mesleki hayata dair biraz daha bilgi ediniyordum. Mezun olduğumda işim hazırdı. Ayrıca ben okurken henüz meslek olmayan ama yaptığım influencerlık için tek kaynağın okulumda gördüklerim olduğunu söylemeden de geçemeyeceğim. Bir süre ara verdiğim işime üç çocuğumu büyüttükten sonra dönmek için can atıyorum. Kim bilir belki de üniversitede yeniden karşılaşabiliriz. İstanbul Ticaret Üniversitesinde okumak bir ayrıcalıktır.
Kapat X


Didem Başaran Caner
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programı (2017), Trendyol - İnsan Kaynakları Uzmanı
Ben Didem Başaran Caner, 2017 Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Lisans ve ardından 2019 yılı İnsan Kaynakları Yöneticiliği Yüksek Lisans programından mezun oldum. Bu 6 yıllık serüveni her açıdan çok verimli geçirdim. Okulumuzu diğer üniversitelerden ayıran en önemli fark öğretim üyelerinin biz öğrencilerle arasındaki yakın iletişimdi. Her zaman kapıları bizlere açıktı hiçbir zaman ulaşılmaz olmadılar aksine beraber oturup kahve içecek, sorularımıza daima cevap alabileceğimiz bir yakınlığımız oldu. Bunun dışında esnek seçmeli ders programı, farklı disiplinlerden dersler alarak bizlerin gelişimine çok fazla olanak sağlıyordu. Aynı şekilde iş hayatına adım atmamızda da oldukça etkili olan Kariyer Merkezimiz vardı. CV hazırlama, staj bulma, kariyer şekillendirme noktasında oldukça destek görüp fayda sağladık diyebilirim. Ben bugün hedeflediğim yolun önemli bir noktasındayım. Bu yolda ilerlerken geriye dönüp baktığımda, Üniversitemizdeki 6 yıllık öğrencilik hayatımın her dakikasını, bugün gibi daima güzelliklerle hatırlayacağımdan eminim.  
Kapat X


Nazlıhan Topaloğlu
Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programı (2018), Quickly Yazılım ve Kurumsal Hizmetler - Art Director
2018 yılı İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı bölümü mezunuyum. İstanbul Ticaret Üniversitesinin bana kattığı birçok şey var ama benim için en önemlisi hocalarımızla aramızda olan samimiyet, arkadaşlık ilişkisidir. Bir hocanın yapabileceği en güzel şeyi onlar yaptı. Stresli günlerimizde, sınav zamanlarımızda bizleri rahatlattılar hayatımızla ilgili vermemiz gereken kararlarda bile bize hep yol gösterdiler. Özellikle canım Zafer Hocam harika bir insan, arkadaş, hocadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin İletişim Fakültesine kattığı imkânlar çok fazlaydı. Özellikle diğer birkaç üniversite ile kıyaslayınca gözle görülür durumdaydı. Stüdyolarımızda rahatça çekimler yapabildik ve dışarıda çekmemiz gereken video veya fotoğraf için stüdyodan malzemeler kiralayabiliyorduk. Radyo bölümünde stüdyoda stajyerlik yapan bir arkadaşım bile vardı. Kütüphaneyi sınırsız bir şekilde kullanıyorduk. Vize ve final öncelerinde kütüphanede günlerce ders çalışıp veya kurgu yapıp sabahlıyorduk çünkü kütüphanenin bize sağladığı imkânlar çoktu. Kitap çeşitliliğinde zaten bahsetmiyorum sınırsızdı. 2018 yılında mezun oldum. Ben zaten üniversite de okurken 3. Sınıftan itibaren Türkiye’nin en iyi kanalında uzun dönem stajyerlik yaptım. Okulda öğrendiğim bilgilerimi stajyerlik yaparak kendimi daha da geliştirdim daha sonrasında bir hocamın yönlendirmesiyle İrlanda’ya eğitim almaya gittim ve kısa bir süre İrlanda’da reklam ajansında stajyerlik yaptım. Türkiye’ye döndüğümde ise iyi bir Reklam Ajansında Grafik tasarım alanında çalışma hayatıma devam ettim. İş hayatına stajyerlikten itibaren adım attığımda tasarım programlarını rahatça kullanabiliyordum çünkü derslerimizde tasarım programlarını kullanıyorduk ve sınavlarımız çoğunlukla uygulamalı oluyordu. Sınavlar uygulamalı olacağı için bol bol pratik yapıp çalışıyorduk bu sayede iş hayatında bir adım daha öndeydik. Stajyerlikte de öğrendiklerimizi ispat edip bilgimize bilgi kattıktan sonra stajyerlik sonrası işe giriş ve iş hayatım daha kolay geçti. Takıldığım, yorulduğum, zorlandığım yerler zaman zaman oluyordu ancak işin içinden çıkamadığım zamanlarda görüştüğüm hocamı arayıp bilgi bile alıyordum nasıl yapabilirim, nasıl olur vs diye sorular soruyordum. Sağ olsunlar hiçbir zaman desteklerini çekmediler ne zaman arasam, bilgi istesem ulaşabildim. Açıkçası ben çok tembel, çalışmayan, disiplinsiz bir lise öğrencisiydim. Lisede sınıfta bile kalmıştım. Üniversiteye ilk girdiğimde burssuz ücretli olarak girmiştim ailemin benden çok bir beklentisi yoktu. Üniversitenin ilk gününden eğitimli, donanımlı hocalarımızı ve uygulamalı eğlenceli dersleri de görünce tamam dedim bu okul diye emin oldum. O kadar çok sevmiştim ki 1. Sınıfın ikinci döneminden sonra başarı bursu elde etmiştim ve koskoca 4 seneyi Görsel İletişim Tasarım bölümü üçüncülük ile bitirdim. İstanbul Ticaret Odası destekli olduğumuz için oraya gidip İbrahim Çağlar ile görüşmek istemiştim, randevusuz gitmiştim beni direkt yanına aldı. Kendisinden fikirler almıştım, yol göstermesini istemiştim. O kadar işinin arasında benimle saatlerce konuşmuştu ve beni dinlemişti. Bu kadar güzel bir imkânı da üniversitem sayesinde elde etmiştim. Toprağı bol olsun, mükemmel insan seni ve fikirlerini asla unutmayacağım. Şimdi orada okuyan arkadaşlarıma verebileceğim en iyi tavsiye çok sevin ve peşinden gidin. Başarmak içinde sevmemiz gerekiyor. Erasmus yapın, work and travel yapın, imkânları sonuna kadar kullanın. Çekinmeden, utanmadan, isteklerinizi söyleyin! Karşınız da bu imkânları karşılayacak harika bir okulunuz var… Bir daha üniversite yıllarınıza ve yaşınıza geri dönemeyeceksiniz o yüzden sonuna kadar size verilen tüm imkânlarınızı kullanın. Nazlıhan Topaloğlu

FOTOĞRAF GALERİSİ
VİDEO GALERİ
BÖLÜM DUYURULARI
25
Ara
Stres Yönetiminde Ses Meditasyonu
6
Ara
Sosyal Medya Etkileyicileri ve Reklam Hukuku
6
Ara
Reklam Kampanyalarında Dijital Medya Planlama ve Satın Alma Süreçleri
6
Kas
Üçüncü “Influencer Fest” Başlıyor !
27
Eyl
3. Sınıf Ders Seçimi Yapacakların Dikkatine
27
Eyl
4. Sınıf Ders Seçimi Yapacakların Dikkatine
27
Eyl
2.Sınıf Ders Seçimi Yapacakların Dikkatine
27
Eyl
1. Sınıf Ders Seçimi Yapacakların Dikkatine
30
May
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 2022-2023 Bahar Dönemi Final Sınav Programı
2
May
İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde DİGİDAYS 2023 Başlıyor!