Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi
SOSYAL GİRİŞİMCİLERLE TECRÜBE PAYLAŞIMI: TÜRKİYE’NİN POTANSİYEL İŞGÜCÜ KADINLAR

IMG_0731

Leyla Alaton Tecrübelerini Paylaştı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Sosyal Girişimcilerle Tecrübe Paylaşımı” söyleşi dizisinin Ekim ayındaki konuğu iş kadını Leyla Alaton oldu. Alaton, iş hayatında bir kadın olarak edindiği tecrübeleri aktardı.

Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Prof. Dr. Aşkın Asan’ın moderatörlüğünde düzenlenen programa yoğun ilgi vardı. Asan, açılışta yaptığı konuşmada girişimci kadınların fikirleri ve girişimleri ile ekonomik kalkınmaya katkı sağladıklarını, kamu sektörünün yanında özel sektöründe de çok güçlü olduklarını ifade etti.

Alaton, girişimcilik sürecinde yaşadıklarının kendisine çalışma hayatında kadınların da var olabileceğini ve başarının sırrının da azim olduğunu gösterdiğinin altını çizerek başarılı sonuçların ise kendisini hep kamçıladığını söyledi. Leyla Alaton “Her insanın önünden yüzlerce yıldız geçer. Kimisi bunu yakalarken kimisi elinden kaçırıverir. Ben bu yıldızları elimden kaçırmama gayretindeyim” ifadelerini kullandı.

Uluslararası şirketlerin başına geçen kadınlardan söz eden Alaton, karar verici mekanizmaların başındaki kadınların arttığını, bu konuda her şeyin zaman içinde değişime uğramasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Alaton, iş dünyasındaki başarılarının insana büyük tatminler verdiğini ancak bununla beraber iki oğlu ve ailesinin hayattaki en güzel ve en anlamlı şey olduğunu belirterek ailesini çalışmalarında motivasyonunu olumlu yönde etkileyen en önemli unsur olarak nitelendirdi.

Kadınlara girişimcilikle alakalı tavsiyelerde de bulunan Alaton sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadınların cesaretle, risk almaktan korkmadan iş dünyasına atılmalarını tavsiye ediyorum. İnanmak çok önemli, inandığınız müddetçe başarısız olmanız mümkün değil. Her kadın başarılı olabilir, yeter ki doğru ve iyi bir planlama yapsın. Öncelikle hizmet sektörü kadınlar için en uygun sektörlerden biri. Uygun bir kira, bir bilgisayar hatta evden bile yapılabilecek işlerle girişimcilik heyecanına başlanabileceğini söyleyebilirim. Home Office konseptinin bugün hiç yabancı olmadığı bir dünyadayız. Kadın iş dünyasının yanı sıra; çocuk doğuruyor, ona bakıyor, ailesiyle ilgileniyor dolayısıyla çok fazla sorumluluğu var.”

Dinleyicilerin soru ve katkılarıyla zenginleşen program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

IMG_0731 IMG_0731  IMG_0731IMG_0731