Komşu ve Çevre Ülkeler Uygulama ve Araştırma Merkezi
Sınırlar Değişirken Ortadoğu

Ortadoğu’nun sınırları, bundan tam 100 yıl önce, 1914’de başlayan Birinci Dünya Savaşı’nın sonucunda yapılan anlaşmaların neticesinde belirlendi. Özellikle 2010 tarihinde Tunus’da başlayan ve kısa sürede bütün bir coğrafyayı içine alan değişim dalgası, bugün bizleri sınırların anlamsızlaştığı ve yeniden çizildiği bir Ortadoğu ile karşı karşıya bıraktı. Komşu ve Çevre Ülkeler Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu değişim sürecinde yapılan analizlere katkı sunmak amacıyla alanlarında uzmanlaşmış ve önemli çalışmalara imza atmış isimlerle son aylarda yaşanan süreci değerlendiriyoruz.

Bu kapsamda, İstanbul Ticaret Üniversitesi Komşu ve Çevre Ülkeler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Sınırlar Değişirken Ortadoğu; IŞİD, Şiiler ve Türkiye” paneli 05 Kasım 2014, Çarşamba günü saat 14:00’de Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın’ın başkanlığını yapacağı panele konuşmacı olarak, İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara, Aksaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ziya Abbas ve Dışişleri Bakanlığı SAM Başkan Yardımcısı, Doç. Dr. Mesut Özcan katılacak.