Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Genç Girişimciler Ticaret’te

Genç Girişimciler Ticaret’te etkinliği gerçekleşti. İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu, Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Girişimcilik Vakfı Global Girişimcilik Haftasında, “Aradığın İlham Burada!” sloganıyla 19 Kasım 2015 tarihinde genç girişimcilerle öğrencileri buluşturdu.

Farklı üniversitelerin öğrencilerinin de yoğun ilgisinin olduğu ve yaklaşık 300 kişilik katılım sağladığı programın konukları Scorp’un genel koordinatörü Sn. Batu UĞRASIZ, Zomato ülke eski müdürü Sn. Ali Servet EYÜBOĞLU ve www.buldumbuldum.com’un Kurucusu/CEO’su Sn. Güçlü GÖKOZAN’dı.

Program Girişimcilik Topluluğu Başkanı Sevgi Çolakoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Sevgi Çolakoğlu kulübün etkinlikleri ve geleceğe dair planları hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra mikrofonu Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. N. Öykü İyigün’e bıraktı. İyigün, sıcak lisanıyla tüm katılımcılara ve konuklara, üniversite adına “hoş geldiniz” diyerek salondaki yerini aldı ve ardından Girişimcilik Vakfı fellow programı üyesi Onur Can Kar sunumunu gerçekleştirdi.

Genç Girişimciler oturumu başlayıp konuklar sahnede yerlerini aldıkları zaman tüm salon enerjik bir atmosfere büründü. Ali Servet Eyüboğlu’nun moderatörlüğünde söyleşi oturumu başladı. İlk olarak Güçlü Gökozan kendi kurduğu ve şu an CEO’su olduğu, Türkiye’de bulunmayan, hayata renk katacak en ilginç ürünleri müşterilerine sunan bir internet sitesi olan www.buldumbuldum.com’un hikâyesini paylaştı. İkiz kardeşiyle doğum günlerinde birbirlerine hediye alma yarışına girmeleriyle, en değerli hediyeyi bulma çabası sonucu ortaya çıkmış bir fikir buldumbuldum.com. 8 metre karelik bir yurt odasında fatura kesmeyle başlamış olmalarına rağmen şu an 100 kişilik bir ekiple milyonlara hizmet veriyorlar.

Güçlü Bey’in ardından, “videolu sözlük” olarak bilinen Scorp’un genel koordinatörü Batu Uğrasız kısa bir sürede yaptıkları çıkışı anlattı. Scorp fikri ortaya çıkınca önce yirmi bin üniversite öğrencisiyle görüşmüşler; bu öğrencilerden altı yüzüyle kemik kadroyu oluşturmuşlar. Altı yüz kişilik bu aile birbirlerine sırtlarını dayayarak başlamışlar Scorp’a ve altı yüz kişiyle çıkılan bu yolda 15 saniyelik video çılgınlığı bugün 1.2 milyon kişiye yayılmış durumda. Scorp, “Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak.” Sözünü 15 saniyeye indirgeyerek gerçekleştiren mecra.

Ali Servet Eyüboğlu girişimciliğin püf noktalarına, yatırımcı bulunmasına, atılması gereken adımlara, ekip çalışmasına ve işini severek yapmanın önemine değindi. Konuklar, karşı karşıya kaldıkları zorlukları ve başlarından geçen komik olayları da paylaştılar. Sadece kendi girişimleriyle ilgili bilgi vermekle kalmayıp önerilerde bulundular. Etkinliğin sonundaki soru cevap kısmında, katılımcıların konuklarla bire bir iletişim kurması sağlandı ve program daha verimli hale getirilmiş oldu.

Keyifli, bol kahkahalı ve tek kategoriye sığdırılamayacak kadar verimli bir sohbetti. Girişimcilik, kişisel gelişim, eğitim gibi birçok başlık altında değerlendirilebilecek ufuk açıcı bu programda salonun enerjisi hiç düşmeden hatta artarak devam etti. Haftalardır beklendiğine fazlasıyla değen bir program oldu.

 

23