Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Başarıya bir adım daha yok, çünkü zaten zirvedesin!

Başarıya bir adım daha yok, çünkü zaten zirvedesin!

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin en aktif ve başarılı topluluklarından biri olan Girişimcilik Topluluğu’nun İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ticaret Teknoloji Transfer Ofisi ile ortak düzenlediği Girişimcilik Zirvesinin altıncısı bu sene 8 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Üniversitemizin Sütlüce yerleşkesinde gerçekleşen 6.Girişimcilik Zirvesi yoğun ilgiye sahne oldu.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Çengel Girişimcilik Topluluğun pek çok önemli faaliyet yürüttüğünü ancak Girişimcilik Zirvesi’nin ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, ‘’İnanıyoruz ki, bu zirve Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine büyük bir katkı sağlayacak.

Girişimcilik ekosisteminde yer edinmek isteyen İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine ilham ve motivasyon kaynağı niteliğinde değer taşıyor” diye belirtti. Açılış konuşmaları Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. N. Öykü İyigün, Ticaret TTO Direktörü Ömer Cengiz Sezgin ve Girişimcilik Topluluğu Başkanı M. Sabit Göktaş ile devam etti.

1

 

Girişimcilik ekosisteminden genç ve başarılı girişimciler deneyimlerini aktardı.

“Başarıya bir adım daha yok, çünkü zaten zirvedesin!” mottosundan yola çıkılarak organize edilen zirveye, iş dünyasından ve girişimcilik ekosisteminden önemli konuklar katıldı. Konukların en önemli özelliği ise genç, inovatif ve başarılı girişimciler olmalarıydı. Girişimciliğin yaygınlaşması ve yeni iş fikirlerine ilham olmayı hedefleyen Girişimcilik Zirvesi’ne Carbon CTO’su Jankat SARI, Dijital Dönüşüm Danışmanı Murat ERDÖR, X Body Kurucusu Enes OLGUN, Uluslarası Girişimciler Derneği Türkiye Başkanı Arhan KAYAR, NHTLab Genel Müdürü B.Ersin MÜRTEZAOĞLU konuşmacı olarak katıldı.

 

Farklı başarı hikâyeleri

Farklı başarı hikâyeleri  ve girişimciliğin farklı boyutlarının anlatıldığı Girişimcilik Zirvesi’ne katılan öğrenciler, Girişimcilik Topluluğu’nun paydaşlarından staj ve ücretsiz dil eğitimi gibi ödüllerin/fırsatların sahibi oldu.

 2

Devir teslim töreni

Girişimcilik Zirvesi 2018’in sonunda İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu yönetim kurulunun devir teslim töreni de yapıldı. Girişimcilik Topluluğu’nun 2017-2018 dönemi başkanlığı yürüten Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü 2. Sınıf öğrencisi Mehmet Sabit Göktaş, görevini Uluslararası Ticaret bölümü 2.sınıf öğrencisi M. Ferhat Çarkçı’ya devretti.

  345