Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi
İş Zekası Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

İş Zekası Eğitimi Başarıyla üniversitemizde tamamlandı.

Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Kapasite Geliştirme Eğitimleri başladı. Eğitim serisi kapsamında, lisans/lisansüstü öğrencilerine yönelik yarım günlük ücretsiz Business Intelligence-Power BI Eğitimi’nin Eğitmen Abdül Kocatepe katılımıyla uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Kocatepe, eğitimde İş Zekası Eğitiminin iş amaçları için ham verileri anlamlı ve kullanışlı bilgiye dönüştüren teoriler, süreçler ve teknolojinin birleştiği bir iş kümesi olduğunu belirtti. Power BI programının kullanımı ile analiz yapmanın süresinin daha hızlı olacağı ve bilgilerin daha güvenilir analiz raporuna işlenebilirliğinin altını çizdi. Kocatepe, İş Zekası monitörlerinden; tablo, grafikler, haritalar, performans barometreleri gibi çeşitli görsel bileşenleri bir arada görüntülenebileceğini uygulamalı olarak gösterdi. Dolayısıyla Power BI programı ile hızlı, etkin ve kolay veri analizine ulaşmanın mümkün olduğunu vurguladı.

İş Zekası (Business Intelligence-Power BI) Eğitimi Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gencay Karakaya’nın eğitmene Teşekkür Belgesi ve katılımcılara da Katılım Belgesi vermesiyle son buldu.