İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Mesleki Eğitim Çalışmaları Serisi Devam Ediyor!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “GNL450 Mesleki Eğitim Çalışmaları” dersi kapsamında gerçekleşmiş olan seminerler serisinin dokuzuncusu “Yapılar ve Sürdürülebilirlik: nedir, ne oldu, ne olmalı”, Yasin TOPARLAR’ın katılımı ile 24 Mayıs 2021 Pazartesi tarihinde online platformda gerçekleşti.

Toparlar, sürdürebilirlik kavram tanımı, yapı bağlamında sürdürülebilir tasarım amacı ve sürecini, yakın gelecekte gerçekleşmesi beklenen tasarım taleplerini anlattı. Sürdürülebilirliğin ölçülebilen bir kavram olması ve nasıl ölçüldüğü hakkında bilgiler paylaştı. Sürdürülebilir gelişim için Birleşmiş Milletler tarafından belirlenmiş olan on yedi hedef üzerine konuşulan seminerde, yapılarda kaynak kullanımı, sürdürülebilirliğin geliştirilmesi için metodlar, regülasyonlar, devam etmekte olan hatalar üzerinde de duruldu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinin soru ve paylaşımları ile gerçekleştirilen dokuzuncu “Mesleki Eğitim Çalışmaları” serisinine olan atkılarından dolayı İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve Mimarlık Bölümü olarak Yasin TOPARLAR’a çok teşekkür ederiz.