İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Mesleki Eğitim Çalışmaları Serisinin Sekizincisi Tamamlandı!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen “Mesleki Eğitim Çalışmaları” dersi kapsamında gerçekleşmiş olan seminerler serisinin sekizincisi “Tasarım ve Üretim Aşamalarında BIM”, Mimar Yağmur Karagöl ve Mimar Gökhan İbiş’in katılımıyla 17 Mayıs 2021 tarihinde online platformda gerçekleşti.

Mimar Yağmur Karagöl ve Mimar Gökhan İbiş, sunumda mimari alanda iki boyutlu çizimle üç boyutlu çizimin farkını ve uygulama aşamasında üç boyutlu çizimin nasıl avantaj sağladığını; BIM programlarının ne olduğunu ve BIM programlarını kullanarak tasarlanacak yapıların hata payı önceden görülüp düzeltilme şansı olduğundan şantiyede çok daha verimli sonuçlar elde edildiğinden bahsetti. Mimar Yağmur Karagöl ve Mimar Gökhan İbiş, Türkiye’de ve dünyada BIM programlarını kullanan ofislerden örnekler vererek; BIM sayesinde aynı proje dosyası üzerinden birçok kişinin aynı anda koordineli bir şekilde çalışmasına olanak sağladığına ve bu sayede iş ortamında çok daha kısa sürede ve kolay şekilde işlerin yürütüldüğüne dikkat çekti.

Mimar Yağmur Karagöl ve Mimar Gökhan İbiş’e “Mesleki Eğitim Çalışmaları” serisinin sekizincisine olan katkılarından dolayı Mimarlık Bölümü ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olarak çok teşekkür ederiz.