İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Rusya Federasyonu’ndan akademisyenler üniversitemizi ziyaret etti

Rusya Federasyonu’ndan gelen 45 kişilik akademisyen ve sporcu heyeti İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ziyaret ederek görüşmeler yaptı ve Üniversite hakkında bilgi aldı.

Çoğunluğu Rusya Federasyonunun Kafkasya bölgesinden gelen akademisyenler, tarihçiler, dilbilimciler ve sporcuların olduğu 45 kişilik heyet, üniversitemizi gezdi,  kurum hakkında bilgi aldı ve öğrenci değişimi konularında görüşmeler yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun ağırladığı heyete Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda üniversite hakkında sunumlar yapıldı ve Rusça tanıtım filmi gösterildi. Ardından Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, heyete hitap ederek İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek dünya genelinde çok sayıda üniversite ile akademik işbirliğine dair protokoller imzaladığını söyledi. Rusya Federasyonu’ndan gelen öğrenciler sahneye davet edilerek Üniversite hakkındaki görüşlerini aktardılar.

Heyet adına söz alan bazı akademisyenler de İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin çalışmalarını takdirle izlediklerini, üniversite ile işbirliği yapmak istediklerini ifade etti.

Öğle yemeği ile başlayan programda üniversitenin tanıtımının ardından sunumlar yapıldı. Ziyaret Sütlüce yerleşkesinin gezilmesinin ardından sona erdi.