Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Sevgili Öğrenciler,

Sizleri hem Türkçe öğrenmek hem de güzel anılar biriktirmek için Avrupa ile Asya arasında köprü olan İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne davet ediyoruz.

Üniversitemizde öğrenci olmak istiyorsanız sizi öncelikle Türk Dili Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde (Ticaret TÖMER) ağırlayacağız;  çünkü öğretim dili Türkçe olan bir akademik programa kabul edilen öğrencilerin, üniversiteye kayıt sırasında Türkçe Dil Seviyesinin B2 veya üzeri olduğunu gösteren bir Türkçe Seviye Sınavı Sertifikası sunmaları gerekir.

Ticaret TÖMER Kursları

Ticaret TÖMER, Avrupa Dil Portföyü tarafından modern yöntem ve tekniklerle Türkçenin bir dünya dili olarak öğretilmesi konusunda eğitim vermektedir. Ticaret TÖMER’de Türkçe öğretimi, Avrupa Dil Referans Portfolyosu’na (CEFR) uygun olarak, beş uluslararası dil yeterlilik seviyesinden oluşur: A1, A2 (Temel), B1, B2 (Orta) ve C1 (İleri). Her seviye için sunulan bir kursun tamamlanması, 8 hafta sürer.

Ticaret TÖMER Sınavları

1) Türkçe Seviye Belirleme Sınavı (Türkçe Seviye Belirleme Sınavı), yabancı kursiyer ve öğrencilerin Türkçe düzeylerini ölçer. Üniversitede öğretim dili Türkçe olan bir bölüme / programa kayıt yaptıran ancak Türkçesi yetersiz olan veya Türkçe yeterlik belgesi bulunmayan öğrencilerin, Merkez tarafından düzenlenen “Türkçe Düzey Belirleme Sınavı”na girmeleri gerekmektedir. “Türkçe Seviye Belirleme Sınavı”nda asgari dil yeterlilik seviyesini gösteremeyen öğrenciler, Merkezin “Türkçe Hazırlık Programı” tarafından açılan sınav puanlarına göre uygun dil sınıfına yerleştirilir.

2) Kur Sınavı (Türkçe Başarı Sınavı) her kurun sonunda yapılır. Öğrenciler bu sınavda bir dersi geçmek için dört temel beceride (okuma, dinleme, konuşma ve yazma) başarılı olmalıdır. Ders sonunda sınavda başarılı olamayan öğrenciler dersi tekrar etmek zorundadır.

3) Türkçe Seviye Tespit ve Muafiyet Sınavı (Türkçe Yeterlik Sınavı), Türkçeyi Merkez’de, başka kurumlarda veya kişisel çabalarıyla öğrenen bireylerin, Türkçe düzeylerini değerlendirir. Başarılı olanlara “Türkçe Dil Yeterlilik Belgesi” verilir.

FOTOĞRAF GALERİSİ
VİDEO GALERİ
Türk İşaret Dili Alfabesi Sergisi 2
Türkçe Dil Kurslarımız 26 Eylül’de Başlıyor