İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Üniversitemize bir spor salonu daha

Verdiği kaliteli eğitimin yanısıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de önem veren ve öğrencilerini bu alanda sürekli teşvik eden İstanbul Ticaret Üniversitesi, Küçükyalı Yerleşkesinde bir spor salonu açtı. 200 metrekarelik spor salonunda günlük egzersiz ve spor faaliyetleri için gerekli tüm donanımlar mevcut.

Küçükyalı Yerleşkesindeki tam donanımlı kapalı spor salonu Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun da katıldığı sade bir törenle açıldı. Rektör Prof. Dr. Oğurlu, öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını verimli ve kaliteli bir şekilde değerlendirmeleri için yatırımları sürdüreceklerini söyledi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, geçtiğimiz yıl Sütlüce Yerleşkesinde iki ayrı spor salonunu faaliyete açmıştı. Biri 70, diğeri 35 metrekare büyüklüğünde olan spor salonlarında gerekli tüm araçlar mevcut. Spor salonları haftanın her gümü 08.00 – 20.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Spor salonlarından üniversitenin tüm öğrencileri, idari ve akademik personeli yararlanabiliyor.

PANDEMİ TEDBİRLERİ

Spor salonlarından istifade edenlerin pandemi nedeniyle uygulanan kurallara uyması gerekiyor. Bu çerçevede spor yapanların mutlaka havlu bulundurması ve oturup yaslandığı alanlara havlu sermesi şart. Ayrıca spor salonunda temiz spor ayakkabı ve spor kıyafeti giyilmeli, dışarıda giyilmiş gündelik ayakkabılar ile salonlara girilemiyor.

Ayrıca pandemi nedeniyle Sütlüce’deki salonlarda 4’er kişi, Küçükyalı da ise 6 kişi aynı anda spor yapabiliyor. Spor salonlarından faydalanmak isteyenlerin kullanım öncesi Kültür ve Spor Biriminde ilgili taahhütnameyi imzalaması ve rezervasyon yaptırması gerekiyor.

AÇIK BASKETBOL SAHALARI

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde kapalı spor salonlarının yanında açık spor sahaları da bulunuyor. Küçükyalı Yerleşkesi bahçesinde yer alan açık hava spor alanı 2020-2021 Akademik Yılında açıldı, Sütlüce Yerleşkesi D Blok çatı katında ise tek potalık açık hava spor alanı bulunuyor. Üniversite öğrencilerinin kampüs hayatını güzelleştirmek adına yatırımlarını sürdürecek.