İstanbul Ticaret Üniversitesi Facebook İstanbul Ticaret Üniversitesi Twitter İstanbul Ticaret Üniversitesi Instagram İstanbul Ticaret Üniversitesi LinkedIn İstanbul Ticaret Üniversitesi Youtube

Üniversitemizin Uluslararası İşbirliği Ağı Genişliyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Dağıstan Devlet Üniversitesi yönetimi karşılıklı işbirliği imkanlarını görüşmek üzere bir araya geldi ve işbirliği protokolü imzaladı.

Çevrimiçi ortamda gerçekleşen toplantıya İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elçin Aykaç Alp, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Figen Yıldırım, Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Ali Altuğ Biçer ve akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi Uğur Yasin Asal katıldı. Dağıstan Devlet Üniversitesi’ni ise Rektör Prof. Dr. Murtazali Rabadanov, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Magomed Hasanov ve çok sayıda dekan temsil etti.

Rektörlerin üniversiteleri hakkında bilgi vermesiyle başlayan toplantıda Prof. Dr. Oğurlu, İstanbul Ticaret Üniversitesi olarak uluslararası işbirliklerine önem verdiklerini, Kuzey Kafkasya’da bulunan üniversitelerle yapacakları akademik işbirliklerinin kendilerini mutlu edeceğini söyledi. Dağıstan Devlet Üniversitesi Rektörü Rabadanov ise İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin potansiyelinin farkında olduklarını ve işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Heyetler Türkçe ve Rusça öğretimi konusunda işbirliği yapılması konusunda mutabakata vardı. İki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişimi yapılması ve ortak akademik çalışmalar gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Rabadanov ayrıca üniversitesinin yakında 90. Kuruluş yıldönümünü kutlayacağını belirterek İstanbul Ticaret Üniversitesi yöneticilerini kutlama törenlerine davet etti.