Notalar Kitaba Dönüştü

Haber Tarihi: 11.03.2019
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu’nun düzenlediği konser, önemli bir sosyal sorumluluk projesinin parçası olarak tarihe geçti. Giriş ücreti 5 çocuk kitabı olarak belirlenen konserde toplanan 2 bin 500 kitap, Kars’taki 3 okulda kurulacak kütüphanelerin raflarını dolduracak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi konferans salonu, keyifli bir konsere ev sahipliği yaptı. Gençler arasında popular olan Ufuk Beydemir, Ados, Tuğkan ve Çağan Şengül seslendirdikleri şarkılarla salonu dolduran öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Konseri asıl değerli kılan ise düzenlenme amacıydı. Duyuru afişinde de yer alan “5 çocuk, 5 kitap, 5 Hayat” sloganı, konserin amacına yönelik önemli bir ipucuydu.

3 Okula Kütüphane

Çok yoğun ilgi gören konsere giriş ücreti, kişi başına 5 çocuk kitabı olarak belirlendi.  Etkinlik 300 kişiyle sınırlı olmasına rağmen fazladan kitap getirenler sayesinde 2 bin 500 kitap toplandı. Sosyoloji Topluluğu, bu kitaplarla “Köy Okullarına Kütüphane Projesi”  adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kars’ta belirlenen 3 köy okuluna kütüphane kuracak.