Haber Tarihi: 27.03.2019
Yapı ve İnşaat Topluluğu “Çanakkale Teknik ve Kültür Gezisi” Etkinliği Gerçekleştirdi. Mühendislik Fakültesi hocalarının da katıldığı etkinliğe mühendislik fakültesi öğrencilerinin ilgisi oldukça yoğundu çok sayıda öğrenci Çanakkale’de gerçekleşecek olan etkinliğe katıldı.

Öğrenciler tamamlandığında dünyanın en büyük asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nü yakından görme ve inceleme fırsatı buldu.  Teknik gezi öncesi öğrencilere mühendisler ve şantiye şefleri tarafından gerçekleştirilen sunumda detaylı bilgiler verildi.  Sunumda teorik bilgileri alan öğrenciler sunumun ardından 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşa alanını gezerek yapım aşamasını yakından inceledi.  Öğrenciler köprünün inşası öncesi gerçekleştirilen sunum ve sonrasında inşa alanını yakından görülmesi ve incelenmesiyle birlikte tecrübe ne deneyim kazandılar.

Öğrenciler, 1915 Çanakkale Köprüsü teknik gezisinden sonra Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etti. Başta Atatürk olmak üzere Çanakkale’de destan yazan ve bize bu güzel toprakları canıyla emanet eden şehitlerimizi andı.

Bölüm hocalarının da destekleriyle teknik ve kültürel olarak güzel bir etkinlik gerçekleştiren Yapı ve İnşaat Topluğu üyeleri ve bölüm öğrencileri etkinlik sonunda tarihi bilgilerini yeniledi, tecrübe ve deneyim kazandı.