Hukukçular Derneği üyelerine TİCARET’ten lisansüstü desteği

Haber Tarihi: 04.04.2019
İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Hukukçular Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol uyarınca üniversitenin öğrencileri staj ve çeşitli yüzde 60 oranında indirim uygulanacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi lisansüstü desteği verdiği kurum ve kuruluşlara bir yenisini ekledi. Hukukçular Derneği ile üniversite arasında lisansüstü programlarını da kapsayan işbirliği protokolü imzalandı. Protokole İstanbul Ticaret Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Hukukçular Derneği adına da Genel Başkan Av. Cavit tatlı imza attı.

Protokol kapsamında üniversite ile dernek işbirliğinde sektöre ve ilgili akademik çevrelere yönelik düzenlenecek toplantı, konferans, seminer, söyleşi gibi organizasyonlarda dernek, üniversiteye üst düzey iş adamı ve yönetici konusunda konuşmacı desteği sağlayacak. Dernek, üniversitenin iş dünyası gezileri kapsamında da öğrencilerin iş hayatını tanımaları, gözlemlemeleri, uygulamadaki işleyişi görerek bilgi edinmelerine yönelik yapılan organizasyonlarda iş yeri merkezi veya şubeleri nezdinde ziyaret imkanı sağlayacak.

ÖĞRENCİLERE STAJ

Protokole göre dernek,  faaliyette bulunduğu sektörlerde İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerine staj desteği ve bildirim duyuru desteği sağlayacak. Stajlar kapsamında üniversitenin Kariyer Merkezi ile dernek birlikte çalışacak.

LİSANSÜSTÜ İNDİRİMİ

İstanbul Ticaret Üniversitesi ise sadece lisans üstü programları için, kontenjanların uygunluğu dahilinde Hukukçular Derneği Üyelerine yüzde 60 oranında indirim imkanı sunacak.