Girişimcilik Topluluğu’nun dev sosyal sorumluluk projesi! “Çocuklar Gülsün, Dünya Gülsün”

Haber Tarihi: 10.05.2019
İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu’nun 6 yıldır başarıyla yürüttüğü, her sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına denk gelecek şekilde organize edilen sosyal sorumluluk projesi “Çocuklar Gülsün Dünya Gülsün”, bu sene Kars, Ardahan ve Artvin’de gerçekleştirildi.

6 köy okulu (Yusufeli Pamukçular 70. Yıl İlkokulu, Darıca Ortaokulu, Ardahan Göle Çalıdere İlkokulu, Arpaçay Taşlıağıl Köyü Şehit Er Doğan Ülker İlkokulu, Digor Köyü Şenol İlkokulu ile Sarıkamış Kayalıboğaz Köyü İlkokulu), 9 Girişimcilik Topluluğu üyesi öğrenci (Ferhat Çarkcı, Rana Alagöz, Aleyna Yazıcı, Kadir Arslan, Esranaz Zeybek, Hanife Yazıcı, Berat Alp, Burcu Esenduran ve Emre Görgülü) ve topluluğun akademik danışmanı Doç. Dr. N. Öykü İyigün ile 6 günde ziyaret edilmiştir.

Ziyaretler kapsamında gidilen her köy okuluna kütüphane kurulmuş, iç/dış boya-badana yapılmış, öğrencilere kıyafet, kırtasiye, oyuncak ve kitap dağıtımları yapılmıştır. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuklarla oyunlar oynanmış, yüz boyaması yapılmış ve 23 Nisan etkinliklerine veliler ve öğretmenler ile beraber katılım sağlanmıştır.

Projenin bu seneki sponsorları arasında Kitapcan Herkese Kitap Vakfı, Noki Kırtasiye, LC Waikiki, Timaş Yayınları ve Polen Boya bulunmaktadır. Ayrıca bağışta bulunan pek çok öğrenci, akademisyen ve hayırsever de bulunmaktadır. Proje kapsamında yaklaşık 130 kolilik kargo ve boyaların ulaştırılması ile ilgili ciddi bir lojistik planlaması ve yönetimi yapılmış, Kars ve Ardahan Valilikleri ile Ardahan TSO Başkanlığına resmi ziyaretlerde bulunulmuştur. Ayrıca il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin de daveti üzerine ziyaretler gerçekleştirilmiştir.

Her sene olduğu gibi, bu sene de bir çocuk güler, dünya güler diyoruz ve seneye başka bir bölgede daha da büyük etki yaratabilmek için projemize tüm sene boyunca yardım & bağışlarınızı bekliyoruz!

Girişimcilik Topluluğu