“Hindistan’ın Renkleri” Etkinliği Üniversitemizde Gerçekleşti

Haber Tarihi: 13.05.2019
Yeniler Topluluğu tarafından “Hindistan’ın Renkleri” isimli etkinlik gerçekleştirildi. Sütlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, ismi gibi oldukça renkli ve eğlenceliydi. Etkinliğe katılım oldukça yoğundu. Hindistanlı öğrenciler tarafından organize edilen etkinliğe Hindistan Başkonsolosluğu Temsilcisi Purnojyoti Mukherjee, İstanbul Ticaret Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Güngördü, Kültür Müdürü Sedat Kara ve uluslararası öğrenci vakıflarından yöneticiler katıldı.

Etkinlikte Hindistanlı öğrenciler tarafından Hindistan’ı tanıtan resim sergisi açıldı. Sergiyle birlikte kurulan stantlarda ise katılımcılara Hint kınası yapıldı. Fuaye alanından konferans salonuna geçilmesiyle birlikte katılımcılara yine Hindistanlı öğrenciler tarafından Hindistan’ın bayrağının anlamına dair tiyatro gösterisi yapıldı. Hint müzikleri söylendi ve Hindistan’ın üç eyaletinin (Uttar Pradeş,  Assam, Tamil Nadu) tanıtımı yapıldı.  Eyaletlerinin tanıtımı ülkemizde eğitim gören Mahfoozur Rahman, Syed Abdullah ve Abu Hurairah tarafından gerçekleşti. Oldukça renkli ve eğlenceli geçen etkinliğin ardından öğrenciler hep birlikte Hint dansı oynadı ve günün sonunda hep birlikte Hint yemekleri yedi. Etkinlik sonunda katılımcılar oldukça memnun ayrıldı ve Hindistan hakkında detaylı bilgiler öğlendi ve eğlendiler.