3. Türk Dünyası Şöleni Sütlüce Yerleşkesinde Gerçekleşti

Haber Tarihi: 13.05.2019
Türk İslam Sanatları ve Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından gerçekleşen ve geleneksel hale gelen “3. Türk Dünyası Şöleni” Sütlüce Yerleşkesinde gerçekleşti. Şölen ile birlikte Türk Kültür ve Geleneği tanıtıldı. Şölende, Osmanlı macunu ve Çerkez pilavı dağıtıldı. Zemin katta gerçekleşen şölende; Türk çadırı, mehter takımı, ok atma düzeneği, Kafkas dansları gibi kültür ve geleneğimizi tanıtan etkinlikler gerçekleştirildi.

Gerçekleşen etkinlikler sayesinde öğrenciler Türk kültür ve geleneğini yakından görme ve deneyimleme fırsatı buldu. Oldukça renkli geçen etkinliğin sonunda öğrenciler çok eğlendiklerini ve bu şölenler sayesinde ders çalışmanın verdiği stresten uzaklaştıklarını belirttiler.