İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Bahar Konferansları

Haber Tarihi: 16.05.2019
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü her yıl olduğu gibi ananevi 2019 öğrencilerimize seçkin sanayicilerimizden deneyimler kazandırmak için  ‘’Bahar Konferansları’’ düzenlemektedir. Konferanslara tekstil, hazır giyim ve moda sektöründen çok sayıda konuk davet edildi.

20 Mart 2019 tarihinde Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Kuyumculuk ve Mücevherat Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Çimen Bayburtlu ‘’Sanat ve Moda’’ konusunda öğrencilerimize kendi çalışmalarından ve sanattan nasıl beslendiğini vurguladı.

03 Nisan 2019 tarihinde öğrencilerimizin defile çalışmalarında yardımlarını esirgemeyen Orjin Deri Genel Müdürü Selçuk Avcı ‘’Tekstil Moda Endüstrisinde Deri ve Kürkün Yeri’’ konulu seminerde deri ve kürkün tekstil ve moda sektöründeki önemini ve çalışma hayatının gerçeklerini vurguladı.

10 Nisan 2019 tarihinde sanat ve popüler kültürde erkek giyiminde önemli bir yere sahip olan Hatice Gökçe ‘’Türkiye’de Erkek Modası’’ konulu seminerde öğrencilerimize moda ve hazır giyim sektöründe nasıl ilerlediğini, kültürel kodları ne şekilde kullandığını vurgulayarak öğrencilerimize uluslararası düzeyde yeni modeller sundu.

17 Nisan 2019 tarihinde Ekonomi Gazetesi moda editörü Aylin Saraçoğlu  ‘’Moda Editörlüğü ve Yazarlığı’’ konulu seminerde moda alanında reklam ve iletişimin önemine değindi.

25 Nisan 2019 tarihinde İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve CUNO Group Yönetim Kurulu Başkanı Servet Samsama ‘’Markalaşma ve Girişimcilik’’ konulu seminerde başarının süreklilikten geçtiğini belirterek bu konuda ‘’taşı delen su değil, damlaların sürekliliğidir’’ sözünden örnek vererek başarısızlıktan yılmamak gerektiğini vurgulayarak, öğrencilerimizin uluslararası düzeyde eğitimleri için İstanbul Ticaret Odası olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtmiştir.

08 Mayıs 2019 tarihinde Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümümüze karşı yardımlarını severek yapan, İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve Hamaratlı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Özhamaratlı ‘’Tekstil ve Moda Tasarımında Önemliler’’ konulu semineriyle kendi girişimcilik tecrübelerinden yola çıkarak öğrencilerimize sektörde var olmanın süreçlerini anlatarak en az bir yabancı lisanı mükemmel bilmenin önemini vurguladı.