Uluslararası Türk Kültür ve Sanatı Sempozyumu

Haber Tarihi: 02.11.2020
İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun da aralarında bulunduğu 15 rektörün onur kurulunu oluşturduğu "Uluslararası Türk Kültür ve Sanatı Sempozyumu” tamamlandı. Türk dünyasının kültürel ve sanatsal kodlarını irdeleyen sempozyumun açılış programında temizlik, maske, mesafe ve temizliğe özen gösterilirken bildiriler pandemi nedeniyle online sunuldu.

Etimesgut Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türk kültür ve sanatının incelenmesi konusunu ele alan "Uluslararası Türk Kültür ve Sanatı Sempozyumu” düzenlendi.

Etimesgut Belediye Başkanı Başkan Enver Demirel, pandemi tedbirleri alınarak gerçekleştirilen sempozyumda festivalden, Türk örf ve adetlerine, Türk gastronomisinden, el sanatlarına 21 konu başlığında Türk kültürü ve sanatı tüm yönleriyle incelendiğini söyledi.

Onur kurulunu aralarında İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun da bulunduğu 15 üniversite rektörünün oluşturduğu sempozyum Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde 29-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Sempozyumda farklı üniversitelerden 230 akademisyenin Türk kültür ve sanatıyla ilgili hazırladığı 190 bildiri sunuldu. Sempozyumda Ankara ve Etimesgut, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Halk Bilimi, örf, adet ve gelenekler, Türk birlik ve beraberliği, güzel sanatlar, felsefe, görsel sanatlar, moda ve tasarım, gastronomi, arkeoloji, mimari, çağdaş Türk lehçeleri, mimari, renk sembol ve damgalar, el sanatları, sözlü kültür konu başlıklarında bildiriler yer aldı.