İstanbul Adli Bilişim Laboratuvarı ISO 27001:2013 BGYS Sertifikasının Sahibi Oldu

Haber Tarihi: 06.11.2020
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Yenilikçi ve Yaratıcı Mali Destek Programı kapsamında Üniversitemizin Küçükyalı yerleşkesinde kurulan İstanbul Adli Bilişim Laboratuvarı’nda, “Adli bilişim vaka inceleme ve raporlama işlemleri, eğitim ve akademik araştırmaları, adli bilişim danışmanlığı hizmetleri” kapsamı çerçevesinde; bilginin gizliliği, bütünlüğü ve kullanılabilirliğini güvence altına almak amacıyla Bilgi İşlem Daire Başkanlığı alt yapısının da dahil edilmesiyle ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kurulması kararı alınmıştır.

Yoğun bir iş planıyla yürütülen sistem kurulumu çalışmaları neticesinde, üniversiteye bağlı ilgili birimlerin de katkısıyla çok kısa sürede sistemin gereklilikleri yerine getirilmiş ve bağımsız belgelendirme kuruluşlarının denetiminden başarı ile geçerek, İstanbul Ticaret Üniversitesi Adli Bilişim Laboratuvarı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Sertifikasını almaya hak kazanmıştır.