Mekatronik Mühendisliği (İngilizce) Doktora Programı

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği Doktora Programına 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı Bahar döneminde başvuru kabul edilmeyecektir.

Mekatronik; makina, elektronik, yazılım ve kontrol sistemleri teknolojilerine dayanan yeni bir bilim dalıdır. İngilizce mechanics ve electronics kelimelerinin uygun birşekilde birleştirilmesinden oluşmuştur ve ilk kez Japonya’da kullanılmıştır.  Mekatronik mühendisleri, sahip oldukları makina, eletronik, yazılım ve kontrol nosyonlarıyla bu mekatronik sistemlerin tasarım, işletim, bakım, onarım, yenilenme gibi her yönüyle ilgilenebilen, sistemi bir bütün olarak görebilen ve iyileştirebilen bireylerdir. Günümüzde özellikle doktora seviyesinde mekatronik mühendislerine imalat teknolojileri, otomotiv endüstrisi, enerji, havacılık ve uzay teknolojisi, savunma sanayi, malzeme işleme, görüntüleme, baskı, kayıt endüstrisi, tıp ve sağlık bilimleri konularında çok büyük talep vardır. Üretimini ve hayat standardını dünyayla yarışır seviyeye çıkarmaya çalışmakta olan ve bunun için araştırma-geliştirme faaliyetlerine büyük yatırım yapan ülkemiz de doktora seviyesinde mekatronik mühendislerine ihtiyaç duymaktadır. Bununla birlikte, Türkiye’nin geleceğin teknoloji üreten rekabetçi dünyasında güçlü bir konumda olabilmesi için mekatronik mühendisliği konusunda uzman insanlara ihtiyacı vardır. 350.000 üye sayısıyla dünyanın sayılı ticaret odalarından biri olan ve bünyesinde mekatronik sistemlere dönüşüm içinde birçok üretici ve ticaret şirketi barındıran İstanbul Ticaret Odası’nın vakıf üniversitesi olan İstanbul Ticaret Üniversitesi, bu ihtiyacın giderilmesine katkıda bulunmak için Mekatronik Mühendisliği Doktora Programı’nı açmaktadır.

Yüksek lisans ve doktora programları hakkında detaylı bilgi için aday öğrenci sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

ENSTİTÜ HABERLERİ
ENSTİTÜ ETKİNLİKLERİ