SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

Halı Saha Turnuvası Sona Erdi

Üniversitemiz Spor Müdürlüğü tarafından 13 Ocak – 24 Ocak tarihleri arasında akademik ve idari personelimize yönelik Halı Saha Futbol Turnuvası yapıldı. Turnuvada yaklaşık 10’ar kişiden oluşan altı takım başvurdu.

24 Ocak Cuma günü yapılan final maçı sonrası ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren takımlarımıza, kupa, madalya ve Commercium Mağazasından seçilen çeşitli hediyeler Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Şimşek ve Genel Sekreterimiz Oğuz Özcan tarafından takdim edildi.

Doğa Yürüyüşleri Devam Ediyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi akademik ve idari kadrosunun katılımıyla gerçekleştirilen doğa yürüyüşlerinin üçüncüsü Kartepe Kuzu Yaylası’nda yapıldı.

Yoğun ilginin olduğu yürüyüşte üniversite personelimiz 10 kilometre yürüdü. Böylece sene sonuna kadar yapılacak etkinliklerde planlanan 100 kilometrelik yürüyüşün 30 kilometresi tamamlanmış oldu.

Personelin kaynaşmasına vesile olan yürüyüş sırasında verilen molada çay ve sucuk ekmek ikram edildi.

Üniversite Sporları Günü’nü

pedal basarak kutladılar

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Uluslararası Üniversite Sporları Günü’nü Haliç kıyısında düzenlenen etkinlikle, tüm dünyayla aynı anda kutladı. TİCARET’in çeşitli spor branşlarında mücadele eden lisanslı sporcuları ile düzenli spor yapmayan öğrenciler birlikte Haliç kıyısındaki bisiklet parkurunda bisiklet bindiler.

ÜNİVERSİTE SPORLARI GÜNÜ

UNESCO tarafından 03-18 Kasım 2015 tarihleri arasında Paris’te gerçekleştirilen 38. Genel Konferans kapsamında yapılan Sosyal ve Beşeri Bilimler Komisyon toplantıları gündeminde özel gün ilanları adı altında alınan kararların Genel Kurulda kabul edilmesiyle; 20 Eylül günü “Uluslararası Üniversite Sporları Günü “ olarak ilan edildi.

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU), 20 Eylül 2019 tarihinde dünya çapındaki üyeleriyle birlikte Uluslararası Üniversite Sporları Günü’nü (IDUS) bu yıl dördüncü kez kutladı. IDUS bu süreçte, dünya çapında üniversite spor değerlerini ve faaliyetlerini tanıtmanın yanı sıra, tüm FISU üyelerinin ve ortaklarının sporun üniversitelerde ve öğrencilerin günlük yaşamında yer alması ve sürdürülmesi gerektiğini vurgulamak için kullanılan bir platform haline geldi.