Sanayi Politikaları ve Kalkınma Merkezi

AMAÇ

SPKM’nin amacı, Türkiye ve gelişmekte olan ülkelerdeki iktisadi kalkınma süreçlerinin ve ülke tecrübelerinin incelenmesi; sanayi politikaları ve iktisadi planlamanın kalkınma üzerindeki etkilerinin araştırılması; bu alanlarla ilgili iktisadi politikalar üzerinde araştırmalar yapılması; bu alanlarda araştırmacılar için kaynak ve veri oluşturulması ve bunlara erişilmesine yardımcı olunması; bu alanlarda lisans ve yüksek lisans program ve müfredatlarının hazırlanmasına katkı verilmesi; bu alanlardaki akademik çalışmaların ve dünya tecrübelerinin paylaşıldığı organizasyonlar ve etkinliklerin düzenlenmesidir.

YÖNETİM

SPKM’nin faaliyetleri Merkez Yönetim Kurulu eliyle gerçekleştirilmekte ve SPKM Merkez Müdürü tarafından temsil edilmektedir. Ayrıca, Türk ve yabancı biliminsanları ve sanayicilerden oluşan bir Danışma Kurulu, SPKM’nin projelerine katkı sağlamaktadır.

Sanayi Politikaları ve Kalkınma Merkezi Yönetim Kurulu
Doç.Dr. Betül Gür Müdür
Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı Üye
Prof.Dr. Elçin Aykaç Alp Üye
Dr. Öğretim Üyesi Güldenur Çetin Üye
Dr. Öğretim Üyesi Muhittin Adıgüzel Üye

Sanayi Politikaları ve Kalkınma Merkezi Danışma Kurulu

Prof.Dr. Salih Katırcıoğlu

Doç.Dr.Setareh Katırcıoğlu

Kalite Birim Elçisi: Doç. Dr. Betül GÜR  (Merkez Müdürü)

Veri ve doküman sorumlusu: Mehmet Çağrı Kızıltaş

SPKM Çalışma Usul ve Esasları için lütfen tıklayınız

1_Çalışma_Usul_ve_Esasları

ORTAKLIKLAR

SPKM düzenlediği etkinliklerde farklı kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri yapmaktadır.

SEPIP 2015’te, SPKM, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı; National University of Singapore; Ritsumeikan Asia Pacific University, Japonya; ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’yla (SETA) işbirliği yapmıştır.

FOTOĞRAF GALERİSİ
VİDEO GALERİ
Mar
Makale Yayını