Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ziyareti Gerçekleşti.

Haber Tarihi: 10.05.2019

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Yürütme Kurulu; Genel Başkan Ekrem Erdem ve başkan yardımcıları Seyfullah Şahbaz, Üzeyir İlbak, Habibe İskender Delibaş ve Gençlik kolları başkanı Mehmet Akın Üniversitemiz Rektörü Nazım Ekren’le kahvaltıda biraya geldi. Kahvaltıda Üniversitemizin mütevelli heyet üyesi ve aynı zamanda TDED başkan yardımcısı Orhan Albayrak’ta hazır bulundu. TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem dernek faaliyetlerinden bahsederek “Türk Dili” nin önemi, kullanımı, Türki Devletlerin ortak alfabesi olması gerektiği konularına dikkat çekti. Ayrıca dilimize en uygun klavye olan “F Klavye” nin önemi ve “Levhaların Türkçe olması gerektiği” üzerinde durdu. Bu konuda çıkarılan bir genelge olduğunu ve ülkemizin önemli bir eğitim kurumu olan İstanbul Ticaret üniversitesinin bu konuya destek olması gerektiğini ifade etti. TDED ile Ticaret Üniversitesinin, Gençlik kolları ve topluluklar bazında işbirliği yapabileceği üzerinde duruldu. Ayrıca Ticaret Üniversitesinde dil konusunda verilecek eğitimler için TDED’ in destek verebileceği konuşuldu. TDED Başkanı Ekrem Erdem Rektörümüzü TDED’e davet ederek kahvaltı sona erdi.