“Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II”, “Türk Dili II” ile “Şehir ve Kültür İstanbul” Derslerinin Mazeret Sınavları Hakkında

06-07 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II”, “Türk Dili II” ile “Şehir ve Kültür İstanbul” derslerinden vize sınavına giremeyen öğrencilerin, mazeret sınavına kabulü için aşağıdaki işlem sırasını izlemeleri gerekmektedir:

1. Mazeret Dilekçesi Başvuru Yeri

Geçerli bir sebepten dolayı sınava giremeyen öğrenciler dilekçe yazmak zorundadırlar. Dilekçeler, "Üniversite Ortak Dersleri Koordinatörlüğüne" hitaben yazılacaktır. Dilekçeye, vize sınavına girmeye mani durumun belgesi (Milli Savunma sınavına giriş belgesi, sağlık raporu vb.) eklenecektir.
Mazeret sınavına girmek istenilen her ders için ayrı bir dilekçe yazılacaktır. Mesela öğrenci hem “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II” hem de “Türk Dili II” dersinin mazeret sınavlarına girmek istiyorsa iki ayrı dilekçe yazacaktır.

Sütlüce Yerleşkesinde eğitim gören öğrencilerimiz dilekçelerini B 111 numaralı Ofiste Dr. Öğr. Üyesi Sayın Arzu Çiftoğlu Çabuk’a, Küçükyalı Yerleşkesinde eğitim gören öğrencilerimiz ise dilekçelerini Ofis Müdürleri Sayın Elif Arısüt veya Sayın Deniz Biçer’e teslim edeceklerdir.

2. Mazeret Bildirme Tarih Aralığı

Mazeret sınavları için başvurular, 9-12 Nisan 2019 tarihleri arasında olacaktır. 12 Nisan 2019 tarihinden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Değerlendirme sonucu mazeret sınavı hakkı kazanan öğrencilerimize sınav ataması 15 Nisan 2019 tarihinde yapılacaktır. Vize sınavında olduğu gibi mazeret sınavı ataması, uzaktan öğretim sisteminden takip edilecektir.

3. Mazeret Sınavlarının Tarihi ve Saati

“Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II” dersinin mazeret sınavı 16 Nisan 2019 tarihinde saat 20.00-20.35 saatleri arasında, tek oturum olarak çevrimiçi (internet ortamında) yapılacaktır.

“Türk Dili II” dersinin mazeret sınavı 17 Nisan 2019 tarihinde saat 20.00-20.35 saatleri arasında, tek oturum olarak çevrimiçi (internet ortamında) yapılacaktır.

“Şehir ve Kültür İstanbul” dersinin mazeret sınavı 18 Nisan 2019 tarihinde saat 20.00-20.30 saatleri arasında, tek oturum olarak çevrimiçi (internet ortamında) yapılacaktır.

Mazeret sınavına girecek arkadaşlara başarılar diliyoruz.
Üniversite Ortak Dersleri Koordinatörlüğü