Girişimcilere Büyük Destek - TÜBİTAK BİGG Programına Başvurular Başladı.

TÜBİTAK - 1512 Teknogirişim Destek Programı kapsamında Teknopark İstanbul liderliğinde, Üniversitemiz ve Yeditepe Üniversitesi işbirliğiyle yürütülecek “BİGG Cube Incubation” projesi; 31 uygulayıcı kuruluş arasından destek almaya hak kazandı.

BİGG Cube Incubation projesiyle birlikte; akıllı ulaşım, temiz teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, iletişim ve sayısal dönüşüm, sağlık ve iyi yaşam, sürdürülebilir tarım ve beslenme alanlarında iş fikri olan girişimcilere mentorluk desteği verilmesi hedeflenmektedir. Programa; 1 yıl içinde mezun olabilecek lisans öğrencileri, yüksek lisans ile doktora öğrencileri ve son mezuniyetinin üzerinden 10 yıl geçmemek şartıyla mezunlar başvurabilmektedir.

Proje kapsamında girişimcilere; iş fikirlerini geliştirmeleri, fikir ve ortaya çıkacak ürünün doğrulanması, performans analizlerinin yapılması, iş planlarının değerlendirilmesi gibi ihtiyaç duyabilecekleri her alan ve konuda eğitim ve mentorluk desteği sağlanacaktır. “BİGG Cube Incubation” projesiyle girişimciler; ofis, ıslak kuru laboratuvar ve temiz oda imkanlarından yararlanırken Teknopark İstanbul’un sunacağı geniş network sayesinde de çeşitli şirketlerle görüşme imkanı bulacak ve derin teknoloji tabanlı geliştirmeler yapan girişimler ile aynı ekosistemde çalışmalarını hayata geçirebilecekler. Girişimciler ayrıca patent desteği alabilecekleri gibi dijital medya ve PR çalışmaları kapsamında sunulan desteklerden de rahatlıkla yaralanabilecekler.

Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerine ön ödemeli 200.000 TL hibe desteği sağlayan TÜBİTAK BİGG programına aşağıda yer alan link üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Proje hakkında detaylı bilgi ve başvuru süreçleri için Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.

Başvuru Linki: https://www.cubeincubation.com/basvur

*Önemli Bilgi: Üniversitemiz aracılığı ile başvuru yapan girişimcilerin, başvuru formunda İstanbul Ticaret Üniversitesini belirtmesi gerekmektedir.

İletişim:
Teknoloji Transfer Ofisi