İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ
Türk Eğitim Sisteminde Dönüşüm Çalıştayı Gerçekleştirildi

Türk Eğitim Sisteminde dönüşüm çalışmalarının değerlendirildiği önemli bir çalıştay, İl Millî Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, SETA Vakfı yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, eğitim yöneticileri ve doktora araştırmacılarının katılımlarıyla SETA İstanbul’da gerçekleştirildi. Çalıştayın moderatörlüğünü Eğitim Bilimleri bölüm başkanımız Prof. Dr. Hanifi Parlar üstlendi. İstanbul ilçe milli eğitim müdürleri, farklı üniversitelerden akademisyenler ve okul yöneticilerinin de katılım gösterdiği etkinlikte, Türk eğitim sisteminin mevcut durumu ve geleceğe yönelik dönüşüm stratejileri ele alındı. Prof. Dr. Hanifi Parlar’a bölüm öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Lütfü Çakır eşlik etti.

Çalıştayda, eğitimde dijital dönüşüm, öğretmen eğitimi, müfredat geliştirme, öğrenci başarısının artırılması gibi konular üzerinde duruldu. Katılımcılar, eğitimde yaşanan sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik önerilerini dile getirerek verimli bir tartışma ortamı sağladı. İl Millî Eğitim Müdürümüz Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, eğitimde kalitenin artırılması için yürütülen çalışmalara değinirken, SETA Vakfı yöneticileri de vakıf olarak eğitime verdikleri desteği ve bu alanda gerçekleştirdikleri projeleri anlattı.

Çalıştay, katılımcıların görüş ve önerilerinin dinlenmesi ve gelecekte uygulanabilecek stratejilerin belirlenmesi açısından büyük önem taşıdı. Eğitim sisteminde yapılacak dönüşüm çalışmalarının, bu tür etkinliklerle daha da hız kazanması hedefleniyor. Çalıştayın sonunda, Prof. Dr. Hanifi Parlar, katılımcılara teşekkür ederek değerli katkılarda bulundu, çalıştaydan çıkan önerilerin rapor haline getirileceğini ve ilgili kurumlarla paylaşılacağını belirtti. Türk Eğitim Sisteminde Dönüşüm Çalıştayı, katılımcıların değerli katkılarıyla tamamlanmış olup, Türk eğitim sisteminin geleceği için önemli kararların alındığı verimli bir etkinlik olarak kaydedildi.