İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
Görsel İletişim Tasarımı ve Timmanima’dan Sinemada Kurgu Pratikleri Etkinliği

İstanbul Ticaret Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı ve Fim ve Animasyon Atölyesi tarafından düzenlenen “Sinemada Kurgu Pratikleri” eğitimi 08 Aralık Çarşamba Mac. Laboratuvarından gerçekleştirildi.

Etkinliğin konuğu Exxen Tanıtım Müdürü Mustafa Onur Balaban, “Sinemada Kurgu Pratikleri” başlıklı konuşmasında, öğrencilerle biraraya gelerek, kariyer yolculuğunu, yaşadığı tecrübelerini aktardı ve kendi çalışmalarından örnekler göstererek etkinlik soru ve cevap şeklinde devam etti.

Exxen Tanıtım Müdürü Mustafa Onur Balaban, her şeyden önce bir hikayenin var olabilmesi ve anlatılabilmesinin öneminin altını çizdi. Birçok yönetmenin sinemada öncelikle öncelikle kurgu ile başladığını belirten Balaban, herhangi bir kurgu programı ile işe başlayabileceklerini belirtti.

Üniversiteden mezun olmadan İletişim Fakültesi bünyesinde imkanları kullanmalarını, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesinin olanaklarının bunun için yeterli olduğunu belirten Balaban, akıllarını takılan ya da tıkandıkları yerde iletişim fakültesi hocalarından yardım almalarının önemini belirtti.

Sektörde genç, nitelikli ve kalifiyeli eleman ihtiyacının her zaman var olduğunu belirten Balaban, büyüklerinin tavsiyelerini nezaketle uymalarını, çok çalışmalarını ve hiçbir işten korkmalarının altını çizdi.

Etkinliğin sonunda Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Şentürk ve Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal, etkinlik konuşmacıları Mustafa Onur Balaban ve Gonca Tüfekçi’ye katılım sertifikalarını takdim etti.

Etkinlik sürecince öğrenciler, kurgunun mantığı ve teorisi üzerine tecrübe edindiler.