İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI
Sinemada Renk Uygulamaları

İstanbul Ticaret Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı ve Film ve Animasyon Atölyesi tarafından düzenlenen “Sinemada Renk Uygulamaları” semineri 12 Nisan Salı TV Stüdyosunda Timm TV’de canlı yayın olarak gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğin konuğu Renk Uzmanı Alper Camadan, öğrencilerle bir araya gelerek, renk ile nasıl tanıştığını, renk düzeltme işlemlerinin basamakları, kendi çekmiş olduğu “Uyuşma” adlı kısa filmin yapım süreci ile ilgili yolculuğu, sektörde yer edinen DaVinci programının piyasadaki yerinden bahsetti.

DaVinci Resolve renk programının öğrenci dostu program olduğunu belirten bir adım o Camadan, uzun yıllardır sektörde yer edinerek Hollywood kalitesinde işler yapılabildiğinin altını çizdi.

Bir filmin, dizinin rengini yaparken yaşadığı problemlere değinen Camadan, yaşanan problemlere geliştirilen çözümlerden, renk yaparken disiplinlerarası diğer sanat dallarından beslenilmesinin önemine değindi.

Etkinliğin sonunda Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gözde Sunal, etkinlik konuşmacısı Renk Uzmanı Alper Camadan’a katılım sertifikasını takdim etti.