İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Musa Kulaklıkaya İslam Dünyası Dersinin Konuğu oldu

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu hocamızın İslam Dünyası lisans dersinin son hafta konuğu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı ve TİKA Başkanı (E) Büyükelçi Sn. Musa Kulaklıkaya oldu. Üniversitemiz, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencileri ile öğretim üyelerinin katılım gösterdiği derste Büyükelçi Kulaklıkaya, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kuruluşu ve günümüze gelene değin geçirdiği gelişim süreçlerinden bahsetti. Teşkilat organlarının yapısı, daimi komitelerin oluşum süreçleri ve söz konusu organların devletlerarası ilişkilerde üstlendiği rol ve fonksiyonlar, Büyükelçi Kulaklıkaya tarafından oldukça kapsamlı bir şekilde katılımcılara aktarıldı.