İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Doç. Dr. Seçil Paçacı Elitok anısına “Türkiye’nin Göç Siyaseti” Özel Sayısı Yayınlandı

Doç. Dr. Seçil Paçacı Elitok anısına düzenlenen “Türkiye’nin Göç Siyaseti” konulu Özel Sayımız 11 Kasım 2022 günü, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi tarafından yayımlandı. Bu özel sayısı 16 Aralık 2019 yılında İstanbul’da Koç Üniversitesi ANAMED Binası’nda gerçekleştirilen “Türkiye’nin Göç Siyaseti: Sınırlar ve Uyum” konulu konferansa katılan değerli bilim insanlarının çalışmalarını bir araya getirmek ve yeni tartışma alanları açmak için oluşturuldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MiReKoc) ortaklığıyla gerçekleştirilen konferansın panellerinde Türkiye’nin göç siyaseti, sınır ve uyum konuları nicel/nitel araştırmalara dayalı bilimsel araştırma bulguları bağlamında farklı yönleriyle ele alındı. Konferansın ardından Türkiye’nin farklı bölgelerinde gerçekleştirdikleri araştırmalarla özel sayımıza katkıda bulunmak isteyen bilim insanlarının başvuruları titizlikle değerlendirildi. Değerlendirmeler sonrasında, özel sayımız Türkiye’nin göç siyasetini sınır ve uyum konuları ekseninde ele alan bir birinden değerli araştırmayla daha da zenginleşti. Farklı bölge ve sahalarda gerçekleştirilen çalışmaların bir araya getirilmesi, göç, sınır ve uyum konularının giderek artan önemini açıkça ortaya koymuş, bununla birlikte, bilimsel araştırmaların nitelik ve nicelik olarak daha da derinleştiğini göstermiştir. Bu bağlamda, dergimizin bu sayısında değerli araştırmacılarımızın yazdıkları makaleleri ve araştırmalarının sonuçlarını yayınlayarak sizlerin beğenisine sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Özel Sayıya Ulaşmak için; https://dergipark.org.tr/tr/pub/iticusbe