İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Çaha’dan Yeni Kitap: Bir Prof’un Korona Günlüğü

Bir Prof’un Korona Günlüğü’nde Ömer Çaha, ortaya çıktığı günden itibaren korona virüsünün dünyadaki etkilerini analiz ederken, aslında insanlığın ortak kaderine ve birbirine olan bağlılığına da dikkat çekiyor. Kitap, korona sürecinde insan psikolojisini, toplumların ve kültürlerin dayanma gücünü, devletlerin karşı koyma biçimini, uluslararası sistemin performansını bir sosyolog ve siyaset bilimci gözüyle masaya yatırıyor. Bu kitap korona sürecinde yaşananları kayıt altına almakla tarihe not düştüğü gibi; insana, toplumlara, kültürlere, devletlere ilişkin analizleriyle okuyucuda farklı pencerelere kapı aralıyor.