İNSAN VE TOPLUM
BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Üniversite düzeyinde ilk G20 Simülasyonu yapıldı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu, Uluslararası Öğrenci Topluluğu ve Genç Yeşilay Topluluğu tarafından düzenlenen Türkiye’de üniversiteler düzeyinde ilk defa gerçekleşen G20 Simülasyonu İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce kampüsünde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversite olarak daha önce de TBMM Simülasyonu, Farazi Dava Yarışması ve Moot Court gibi simülasyon etkinliklerine ev sahipliği yaptıklarını belirterek G20 simülasyonunu düzenleyen toplulukları tebrik etti. Prof. Dr. Oğurlu, simülasyon etkinliklerinin pratik eğitimin en güzel örnekleri olduğunu vurguladı.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Uğur Yasin Asal da yaptığı konuşmada G20’nin önemine değindi ve bölümünün yeni nesil eğitim yöntemlerini merkeze alarak Üniversite düzeyinde Türkiye’de ilk defa G20 Simülasyonunu öğrenci düzeyinde tartıştıklarını söyledi. Doç. Dr. Asal, sözlerini etkinlikte katkısı olan paydaşlara teşekkür ederek tamamladı.

İki gün süren etkinlikte G20 ülkeleri ve uluslararası örgütlerini temsilen, Türkiye’nin birçok farklı üniversitesinden 250’yi aşkın başvuru arasından titizlikle seçilen 52 öğrenci bir araya gelerek, İnsan Hakları ve Güvenlik Komitesi ve Ekonomi Kalkınma ve Sürdürülebilirlik Komitesi adı altında verilen konular ve krizler üzerinden fikirler sunarak çözüm bildirgeleri yazdı.

Etkinliğin organizasyonunda Şevin Beyza Kurt, Ömer Utkan Demir, Merve Safa Yıldız, Birsu Şenakar, Esma Nur Türkistanlı ve İstemi Han Sadık görev aldılar. Ana Sponsorluğunu Genç MÜSİAD’ın üstlendiği Simülasyonda katılım gösteren ekiplere İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından Katılım Sertifikası verildi.