İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME
İşletme Topluluğu, Başlangıçtan Bu Yana – From the Beginning Etkinliğini gerçekleştirdi

29 Şubat 2024 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Konferans Salonunda İşletme Topluluğu, ”From The Beginning” isimli girişimcilerin başlangıçtan itibaren kendi hikayelerini anlattığı bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğin moderatörlüğünü Akademik Birim Başkanı Selvi Derya Akpınar yaptı. Girişimcilik alanında eğitim veren ve akademik çalışmaları bulunan Prof. Dr. Necla Öykü İyigün’ün açılış konuşması, İşletme Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör.  Hümeyra Nur Hatipoğlu’nun ve Topluluk Başkanı Emirhan Algan’ın Topluluk ve Etkinlik hakkındaki bilgilendirmeleri ile etkinlik başladı.

Etkinliğin ilk oturumunda, E-Ticaret ve Dijital Pazarlama alanlarında uzman olan Yılmaz Bozan sunum yaptı. Bozan, kurumsal, kişiye özel veya belli bir sayıdaki kitlelere Dijital Pazarlama, Sosyal Medya, E-ticaret, Girişimcilik, SEO, SEM, SMM, Google Analytics, Dönüşüm Optimizasyonu gibi birçok konuda eğitim veren, revolutionDM Akademi’nin CEO’su ve Kurucusu’dur. Dijital pazarlamanın anahtar noktalarından ve sistemin yeni düzende nasıl işlediğinden bahsettiği sunumunda aynı zamanda farklı platformlardaki pazarlama teknikleri hakkında da bizlere bilgi verdi. Konuşması sonrası soru-cevap kısmında ”Yapay zekanın dijital pazarlamada insanların yerini alabileceğini düşünüyor musunuz?” sorusuna, ”Tabii ki çoğunlukla faydalanıyoruz ve faydalanacağız ancak yapay zekânın kalbi yok, o yüzden asla insanın yerini alamayacaktır.” Yanıtını verdi. Dijital Pazarlama, NeuroMarketing vb. birçok konuyu konuştuğumuz oturumumuz, Topluluk Başkanı Emirhan Algan’ın Yılmaz Bozan’a plaket ve çiçek takdimiyle sonlandı.

Etkinliğin ikinci oturumunda Startup Centrum’un Kurucu Ortağı Müge Bezgin konuşmasını gerçekleştirdi. Bezgin’in girişimi, ekosistemdeki tüm oyuncuları birbirileri ile buluşturmakta ve startup ekosisteminin datanın gücüyle keşfedilmesine olanak sağlamaktadır.

Bezgin, “Startup’’ kavramını ve Startup Centrum’un kuruluş hikâyesini ve girişimlerde ekiplerin son derece önemli olduğundan bahsetti. Bezgin,  genç katılımcılara startup firmalarında staj yapma tavsiyesi verdi ve “startup firmalarında ekipler küçük olduğundan bir kişi bile çok önemli, bu sebeple startuplarda gerçekten iş deneyimi kazanabilirsiniz.’’ dedi. İkinci oturum, Sosyal Medya Komite Başkanımız Defne Mina Tan’ın Müge Bezgin’e plaket ve çiçek takdimiyle sonlandı.

Etkinliğin üçüncü oturmunda yeni dünya düzenine uygun, terzi usulü kişiye özel pazarlama biçimleriyle öne çıkan Purple Idea’nın Kurucu Ortağı Bige Çıracı sahnemizde yerini aldı. Çıracı, aslında belli sınırların yalnız onlara odaklanırsak ve o sınırlar yüzünden azmimizi kaybedersek bizi durdurabileceğini bizlere hatırlattı. Aynı zamanda Dijital Pazarlama’nın yapı taşlarından ve bu yapı taşlarının kendi iş kurma deneyimini nasıl yönettiğinden bahseden Çıracı, konuşmasını ‘’Hepimiz birer mucizeyiz’’ dedi. Topluluk Başkan Yardımcımız Kardelen Danyıldız’ın Bige Çıracı’ya plaket ve çiçek takdimiyle üçüncü oturum sonlandı.

Etkinliğin son oturumunda Vibe Medya Danışmanlık’ın Kurucusu Utku Cihan Kantar sözü aldı.  Kantar hem girişiminin hikayesinden ve karşılaştığı zorluklardan hem de hobilerini ve fobilerini nasıl kariyer haline getirdiğinden bahsetti.

Kantar, ‘’Bizim kuşağımız olarak bir üst kuşak ve sizin kuşağınız arasında köprü olmamız çok önemli, çünkü ben işe başladığımda iş dünyasındaki bir üst jenerasyonun jargonuna sahip değildim ancak artık dünya değişiyor, bizler onların yerine geçerken, sizler bizim yerimizi alıyorsunuz. Etkileşimin çok daha farklı alındığı bir dönemdeyiz, etki sizsiniz, lütfen bunun farkında olun.’’ diyerek tamamladı. Etkinlik ve Organizasyon Komite Başkanımız Emine Öztürk’ün Utku Cihan Kantar’a plaket ve çiçek takdimiyle ve toplu fotoğraf çekimi ile etkinlik sonlandı.