İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MATEMATİK
Matematik Kulübü’den Edirne’ye Kültür Gezisi

Matematik Kulübü, Edirne’de bulunan Osmanlı padişahı II. Selim’in Mimar Sinan’a yaptırdığı Selimiye camisinde incelemeler yaparak, II. Beyazıt Külliyesi, Şükrü Paşa Anıtı, Eski Edirne Sarayı ve Kırkpınar Meydanı ve çeşitli tarihi ve kültürel mekânları ziyaret etti.

Geziye, Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Hamdullah Şevli, Araştırma Görevlisi Elif Nuray, Araştırma Görevlisi Abdullah Yener ve öğrenciler katıldı. Program kapsamında matematik öğrencileri, özellikle Mimar Sinan’ın önemli eserleri arasında bulunan Selimiye Camii’nin kubbesinin oturtulabilmesi için 13 bilinmeyenli denklemi matematiğin 4 işleminden farklı olarak beşinci bir işlemle çözmesi dolayısıyla camii çeşitli yönleri ile incelediler. Geziye eşlik eden rehber sayesinde tarihi Edirne şehrinin kültürel zenginlikleri katılımcılara detaylı olarak anlatıldı. Programın son bölümünde gezi gurubu Meriç nehri kenarında çay içerek sohbet etti.